Как „Фейсбук“ следи хората, излезли от акаунта си, и тези, които нямат такъв

в Любопитно

 

На изслушването си в американския Конгрес създателят на „Фейсбук“ Марк Зукърбърг даде уклончив отговор на въпроса следи ли дейността на потребителите в браузъра, дори след като са излезли от акаунта си.

Той избегна и подробния отговор на въпроса дали мрежата му следи дейността на хора, които изобщо нямат регистрация.

Отговорът и на двата въпроса е „да“. Неизвестното е как човек, който няма акаунт, може да поиска компанията да изтрие данните му. По-рано тази седмица компанията публикува обяснение на сайта си по темата.

Как „Фейсбук“ получава данни от други сайтове и приложения

– чрез плъгини като бутоните „сподели“ и „харесай“, вградени в други страници

– чрез логването с фейсбук акаунт в други сайтове и приложения

– чрез Facebook Analytics, които помагат на сайтове и приложения да анализират как потребителите използват услугите им

bulpress tv

– чрез Facebook ads and measurement tools, които позволяват на сайтове и приложения да показват реклами от рекламодателите на „Фейсбук“, да публикуват свои реклами и да следят колко са ефективни те

„Когато посещавате сайт или приложение, което използва услугите ни, ние получаваме информация, дори когато сте излезли от профила си или нямате акаунт във „Фейсбук“. Това е така, защото другите приложения и сайтове не знаят кой използва „Фейсбук“, обясняват от компанията.

Те уточняват още, че в такъв случай получават по-малко информация, но до тях стигат данните кога и коя страница е посетил човекът.

Какви данни получава „Фейсбук“ от трети страни

Когато потребител посети даден сайт, браузърът праща искане към сървъра на сайта и споделя с него IP адреса, браузъра и операционната система. В отговор сайтът изпраща към бразуъра две неща: съдържанието си и инструкции да изпрати същата информация към други компании, които публикуват съдържание или предлагат услуги в същия сайт. Така че „Фейсбук“ и страницата получават една и съща информация.

Източник: shum.bg

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Как се яде мед

Как се яде мед

По 2-3 чаени лъжички на ден са достатъчни От незапомнени времена медът
Отидете горе