Как да бъдем уважавани

в Самоусъвършенстване

Познато ли ви е усещането, което ви кара да се чувствате пренебрегнати, незабелязани, ненужни? С две думи, уважението се печели с уважение.

Ще ви разкрием няколко начина, с които да спечелите уважението на околните:

1. Представете се добре

Никой не иска от вас да се обличате по последна мода. Просто бъдете спретнати и чисти. Погрижете се за усмивката си.

2.Поздравявайте хората любезно

Отворените и топло поздрави се оценяват от хората. Позитивния и ентусиазиран поздрав ги кара да се чувстват прекрасно, особено, ако можете да го съчетаете с комплимент. Така ще накарате човека срещу вас, да се почувства специален.

bulpress tv

Ако срещнете хладък отговор на поздрава си, не го приемайте лично. Някои хора са срамежливи или не знаят как да отговорят, затова дайте им пространство, за да се отпуснат.

3. Бъдете самоуверени

Много хора ще тестват вашата увереност, но ако я носите в себе си, тяхното неуважително поведение ще изчезне. Не забравяйте, че нямате нужда от оценката на другите.

4. Оптимизъм

Лесно е да посочите тъмната страна на нещата, но ако направите опит да замените първоначалните си мисли с позитивни, ще се почувствате по-добре. Освен това, така ще насърчите останалите.

5. Определете границите

Правете това, което сте съобщили, че ще направите и изразявайте мнението си. Не позволявайте на другите да променят плановете ви.

6. Говорете позитивни неща за хората, когато ги усещате и бъдете искрени. Всеки може да различи ласкатеството от искрения интерес.

7. Позволете на хората да запазят достойнство, като не се възползвате от техните слабости. Това е проява на неуважение. Не дразнете хората, дори да изглежда, че се шегувате, особено ако са ви помолили да спрете. Има вероятност да ги обидите.

Ако някой прояви неуважение към вас или се опитва да ви обиди, объркайте го с почтително и учтиво отношение.

8. Не съдете хората – така рискувате да станете нежелана компания. Бъдете любезен с всеки.

9. Спазвайте обещанията си

10. Не се дръжте така, сякаш знаете и разбирате всичко. Изслушвайте внимателно хората и се съобразявайте с тяхното мнение. Никой не харесва многознайковците.

11. Бъдете добър модел за подражание. Винаги има възможност да покажете на другите, как да живеят със самоуважение и достойнство.

12. Бъдете себе си

Уважавайте се, като следвате собствения си избор. Не следвайте сляпо всяка лудост, към която са се запътили останалите.

13.Не бъдете прекалено материалистични. Фокусирайте се върху хората, а не върху предметите. Стойността ни не е в това какво имаме, а в това което е вътре в нас. Хората разбират, когато ги приемате заради тях самите.

Източник: ezine.bg



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Самоусъвършенстване

Косово и Крим

Косово и Крим

Косово и Крим   Два свята на християни и мюсюлмани – единият
Отидете горе