Какво пише на пръстена на цар Соломон, който носи най-могъщото послание на света

в Любопитно

Надпис на пръстена на цар Соломон: И това ще мине

Този надпис на пръстена трябвало да помага на цар Соломон в трудни моменти и винаги да бъде напомняне, че надежда има и лошите времена ще отминат.

Вярна или не, легендата за пръстена на цар Соломон нови важно послание: в живота никога не трябва да се отказваме и винаги има надежда

Когато Соломон бил малко момче, неговият баща му дал един пръстен, на който имало надпис „Всичко отминава“. Бащината поръка била да не сваля никога пръстена от ръката си.

След години Соломон се прославил с мъдрост и богатство. Царят се влюбил в една жена – Суламит.

Три дни и три нощи подарила съдбата на Соломон и Суламит. На четвъртата нощ царят изгубил любимата си.

Според едни легенди тя била убита, според други – просто се отказала от него. Дълго време седял цар Соломон тъжен на трона си. Веднъж се загледал в пръстена си и прочел познатия надпис.

Убеден, че любовта му към Суламит и тъгата по нея няма да отминат никога, Соломон свалил пръстена от ръката си и го хвърлил.

Тогава цар Соломон прочел думите, изписани от вътрешната страна на пръстена: „И това ще мине…“

bulpress tv

Източник: e-zdravey.com

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Как се яде мед

По 2-3 чаени лъжички на ден са достатъчни От незапомнени времена медът
Отидете горе