Какво ме гледаш като изпаднал германец

в България

Какво ме гледаш като изпаднал германец


Вижте истината, която ще ви шокира, колко богaти сме били! „Какво ме гледаш като изпаднал германец” е фраза, която идва от времето когато в България е имала икономически подем. 1934 – 1939г. само за пет години Българската икономика е била най-силно развиващата се в Европа.

И понеже Българският лев е бил една от най-силните валути, забележете със златно покритие, в България са идвали да работят от Германия и точно от тогава датира приказката „какво ме гледаш като изпаднал германец“. Какво знаем за тези период ли, ами че всички политически партии са били забранени със закон.

Странно как политиката влияе на бизнеса – тя не създава конкурентна среда, а тя създава монополи. Политиците не създават икономическа среда, а те пазят своят бизнес, унищожавайки икономическата социалната среда в даден сектор или регион. България не е била най-богата държава, но сме били сред първите в Европа! Развитието на конкурентният цикъл и предприемачеството в България са тези основи на който стъпва икономическият подем на държавата ни.

Днес обаче намалят субсидията на политическите партии на един лев, а това е ход, с който ще ликвидират създаването на малките политически партии. Но държавата не инвестира в създаването на икономическа среда. Но никой не обяснява всичко в главоломния растеж на икономиката ни. През 1939 г. в България живеят над 6.6 млн. души, като само за 10 години броят им е нараснал със 700 хил. Населението е младо и активно и нараства с по 50 хил. души годишно. Икономиката не просто запазва жизнения стандарт в условията на ускорен демографски прираст, но го повишава. Тази демографска инерция е основа за трудовия героизъм от 1950-те и 1960-те.

Сега демографската криза се задълбочава, а последните десет години от управлението на ГЕРБ над 3 милиона са в чужбина. Всяка година прираста на деца намалява с по 5 хиляди като основно и ромите вече спират да правят деца, а това е политика на държавата с цел изтребление и геноцид, иначе за какво да го правят.

Днес къде сме според Вас? Дали ще идват изпаднали германци да оцеляват по нашите земи или ще напълнят страната ни с aliens, които ще размахват пръсчета?

„Какво ме гледаш като изпаднал германец“ е просто фраза от времето когато сме имали златен лев, но сега златото ни се изнася, а левът ни нищо не струва, защото в България има политически сговор между партийните централи и България се дели на области и вилаети, в които все един коли и беси. А може и това да се промени, как ли, кажете Вие?



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv

Последни от България

КОЙ ПРОДАДЕ ХАЛИТЕ?!

КОЙ ПРОДАДЕ ХАЛИТЕ?!

Национално богатство, класирано като паметник на културата е продадено на Кауфланд! Кой
Отидете горе