Какво е Магнерич и как да се използва?

в Здраве

Магнерич е лекарствен продукт, съдържащ активната съставка магнезиев аспартат тетрахидрат, който представлява сол на магнезия с по-добра резорбция (усвояване) в сравнение със свободния магнезий. Основно показание за прием на Магнерич е дефицитът на магнезий в организма, който може да се характеризира с нервни и мускулни прояви (състояния на депресия, мускулни крампи, нарушения в сърдечния ритъм).

Магнезият в организма представлява макроелемент участващ в редица физиологични процеси, като предаването на нервни импулси, мускулните съкращения и сърдечната дейност. Може да се приема за профилактика на инфаркт и сърдечен пристъп (миокардна некроза), ако те са породени от магнезиев дефицит, както и стенокардия, артериит и артериолит (възпалителни заболявания на артериите и артериолите), също магнезиев дефицит при бременност.

Приемът на Магнерич трябва да бъде съобразен с индивидуалните нужди на пациента – от 1 до 6 таблетки дневно, като дозировката и продължителността на приема трябва да бъдат консултирани с лекар или фармацевт.

В дозировка в съответствие с килограмите телесна маса продуктът е подходящ за прием от деца над 6-годишна възраст. Таблетките могат да се поглъщат цели или сдъвкани с малко течност преди или по време на хранене, за най-добро усвояване.

Едновременният прием на Магнерич с желязосъдържащи препарати, тетрациклични антибиотици или натриев флуорид не се препоръчва поради взаимно нарушаване на резорбцията им. В такива случаи е необходимо да се спазва 2-3 часа интервал между приема на двата препарата.

Приемът на Магнерич е противопоказен (не се препоръчва) при налична свръхчувствителност (алергия) към някоя от съставките – магнезиев DL-аспартат, пшенично нишесте, микрокристална целулоза, коповидон, кросповидон, талк, желатин, магнезиев стеарат, както и при бъбречно заболяване (бъбречно-каменна болест, бъбречна недостатъчност), миастения гравис (сърдечно заболяване, породено от нарушено нервно-мускулно предаване в напречно набраздената мускулатура на сърцето), трета степен атрио-вентрикуларен (предсърдно-камерен) блок.

bulpress tv

Източник: simptomi.bg

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Здраве

Отидете горе