Информационна война на Фандъкова

в България

Информационна война на Фандъкова


Фандъкова За избори 2019 госпожа Фандъкова се усмихваше от всеки билборд, от всеки плакат на всеки магазин. Но имаше едни 100 билборда на които не беше нейният лик. 64 от тях бяха обявени за незаконни и трябва да бъдат премахнати. Фандъкова не обясни от къде са парите за тези билбордове – 140 билборда минимум по 1000 лв. наем за месец прави 140 000 лева. Документи са издадени, фактури ощетоводени, а най-вероятно и парите са усвоени.

Едно е да ограбваш общината, а друго е да ощетятяваш държавата, но от собствената си партия да покрадваш е малко нагло. Но както и да е, без много вметки, всичко е въпрос на възпитание и манталитет като у ГЕРБ един честен няма, няма и да има, защото там се влиза да се краде. Да се върнем на темата, че тези 64 билборда на който има предписание да бъдат премахнати от столична община са част от една информационна война и всеки, който не е с нас, е против нас. На практика някой от тези билбордове не са за платена реклама, а са просто опоменателни табели за проекти или инвестиционни намерения.

Назидателно се наказват всички, назидателно след изборите се смазват всички. Това с контролът на билбордовете се видя, но това с контрола на 100% си е диктатура. В чл. 39, ал. 1 от Конституцията установява правото свободно да се изразява и разпространява (чрез различни изразни средства) мнение. Свободата на изразяване на мнение е фундаментална човешка ценност и нейното зачитане и упражняване е условие за съществуване на демократичната държава.

През 1996 г. Конституционният съд се произнася с решение относно задължителното тълкуване на чл. 39. В решението се казва, че: „правото свободно да се разпространява и изразява мнение“ е родово понятие, което обхваща „свободата на словото“, „свободата на печата и т.н.“.

То се дефинира още като средство за изява на човешката личност и за защита на достойнството й; ограничител за регулативните възможности на държавата; определящ фактор за демократичната структура на управление и се свързва с възможността за свободни избори и за образуване на опозиция.

Международен скандал тлее в София

Тези регулации ние наричаме информационна война, а потърпевши са не само хората, а и самата Демокрация. Но какъвто е бащицата, такива са и неговите съпартийци.

bulpress tv

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе