Интересни факти за мозъка

в Любопитно

Факт е , че мозъкът е едно от най-удивителните дарове за човека, най-удивителния орган. Именно той управлява жизнените функции и поведението на всяко едно човешко създание. Мозъкът си има деца, които ние наричаме мисли, спомени и чувства. Именно те произлизат от мозъка ни.

Знайте, че състава на мозъка е именно 80 % вода. Главният мозък на всеки един младеж тежи приблизително около 1410 грама. Мъжкият мозък на средна възраст е с тегло от 1424 грама и към напреднала възраст намалява до 1385 грама. Статистиката доказва, че най-тежкият женски мозък е с тегло 1565 грама, а мъжкият достигал до 2049 грама.

Функцията на мозъка е да използва точна една четвърт от кислорода в организма а цялата телесна маса, представляваща мосък е 2 % от телесната маса на всеки един организъм. Човешкият мозък расте най-бързо между втората и единадесетата година от човешкия живот.

Факт е също, че колкото по-образован е човек, суреч, колкото повече тренира мозъчните си функциии, толкова по-малка е вероятността от заболяване на мозъка. Причината за това е,че функсионирането на мозъчната структура води до производство на допълнителни тъкани, компенсиращи заболяването.

Пореден изненадващ факт за мозъка е , че вярващите хора страдат по-рядко от болестни състояния на мозъка, именно поради честите молитви, които понижават честотата на дишане и нормализират вълновите колебания в главния мозък. Те помагат на оздравителните процеси.

Прозявката играе важна роля. Тя разсънва мозъка, защото дихателния отвор се разширява , което води до получаване на по-голямо количество кислород до белите дробове, който пък на свой ред се примесва след това с кръвта ни и ни прави по – бодри.

Лампичката на хладилника използва повече енергия от мозъка ни, Елекрическите сигнали са тези, които предават съобщенията между клетките.

bulpress tv

Всеки човек е различен именно поради различните му мисли емоции и чувства. Казват ,че е възможно човек да се излекува само с мисълта си . Да, доказано е. Причината е ,че мислите ни са деца на мосъкът ни, който от своя страна контролира целия жив организъм наричащ се човек.

Източник: статии.com

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Как се яде мед

Как се яде мед

По 2-3 чаени лъжички на ден са достатъчни От незапомнени времена медът
Отидете горе