Инсултът: Какви са симптомите и как да си помогнете сами?

в Здраве

Най-големият проблем при инсулт е, че когато е за пръв път, в повечето случаи е лек, и нито човекът, нито неговите близки могат да го разпознаят и често погрешно тълкуват симптомите.

Но вторият мозъчен удар, ако има такъв, може да бъде смъртоносен.

Невролозите казват, че човек може да се възстанови напълно от инсулта, ако за него се положи специализирана медицинска помощ в първите 3 часа!

Обърнете внимание на този текст за първите симптоми за инсулт, можете да спасите поне човешки един живот, а това си струва.

Това са четирите стъпки, според невролози, които показват, че е възможно да става дума за инсулт
1. Помолете човека да се усмихне – няма да може.

2. Помолете човека да кажа едно просто изречение (напр. „Днес е дъждовен ден „) – ще има трудности да произнасе тази фраза.

3. Помолете човека да вдигне двете си ръце. Или изобщо няма да може, или отчасти ще ги вдигне.

4. Помолете човека да си покаже езика. Ако езикът е усукан, изкривен, ако се насочва на една или друга страна, това е знак за инсулт.

bulpress tv

Ако при изпълнението на тези изисквания, човекът има затруднения, веднага се обадете на Бърза помощ и опишете симптомите на лекаря.

Източник: e-zdravey.com

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Здраве

Отидете горе