инж. Симеон Славчев предлага изграждане на паметник на хан Аспарух в София

в България

инж. Симеон Славчев предлага изграждане на паметник на хан Аспарух в София

Председателят на ПП МИР и водач на листата заобщински съветници в София инж. Симеон Славчев предлага в столицата да бъдеизграден паметник на основателя на българската държава хан Аспарух.Нещо повече, инж.

Славчев обяви, че това е лична негова кауза в новия мандатна Столичния общински съвет.Припомняме, че председателят на ПП МИР внесепредложение в общинския съвет за изграждане на паметник хан Аспарухв центъра на София, но управляващите саботираха неговото гласуванеи приемане.

Инж. Симеон Славчев предлага паметникът да бъдеизграден в Царската градина, точно срещу входа на Народното събрание.„Не може в столицата на България да няма паметник на основателя набългарската държава”, беше категоричен водачът на листата за общински съветницина най-младата партия МИР.

Според инж. Славчев мястото, където ще се изградипаметникът на Хан Аспарух ще стане едно от най-посещаваните в София.„Това може да се превърне в едно от най-привлекателните местав София за гостите, туристите, в това число и за официалните делагации”,каза още той.

Председателят на ПП МИР ще инициира сформиранетона  инициативен комитет от интелектуалци, граждански и неправителствениорганизации, който да открие дарителска сметка и да проведе информационнакампания за набиране на средства за изграждането на паметника нахан Аспарух в София. Инж. Славчев пое ангажимент още началото на новияму мандат като общински съветник да подложи това негово предложениена гласуване. „Убеден съм, че ще получа подкрепата на столичани и заедноще реализираме тази обща наша кауза”, завърши водачът на листата на ППМИР в София.

Виж още публикации на bultimes

 



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv

Последни от България

КОЙ ПРОДАДЕ ХАЛИТЕ?!

КОЙ ПРОДАДЕ ХАЛИТЕ?!

Национално богатство, класирано като паметник на културата е продадено на Кауфланд! Кой
Отидете горе