Има или няма такава държава?

в България

Има или няма такава държава?

Има или няма такава държава, пита Слави в една песен? Има такава държава и такъв народ има, но само дето няма нищо общо с тези, които държавата създадоха и с гордост казваха, че „от земята Българска и камък няма да дадем“!

С мечове и боздугани народът Български се брани и така от векове държавата да пребъде. Днес друго е -лайкове и коментари в социалната ни мрежа показват кой е храбър и кой не, а народът ни на колене. Криза финансова ни връхлетя, духовната ни криза пък ще ни погуби. Всеки дири своята сполука по света оставил на разруха бащината стряха.

Не сме народ вече и мърша не сме, няма кой да ни поведе.И така Слави казва „няма такава държава“, но има и ние сме тук и всеки трудно оцелява. Веригите на роба тъй тежки са, духът се лута за насъщният, а не за свобода! Това не е държава, а мащеха!

Има ли такъв народ и такава държава дето всеки бандит може да я управлява, всеки пост и ранг в страната плаща се от парата? А народът болен и беден, вехне и като свещ догаря, за да се чувства спокоен господаря.

България велика е била на три морета, а днес просят бедни между три минарета. Има ли такава държава народе, опомни се, защото ако не се вдигнем да я спасим сега няма да има утре, няма да има такава държава!

 

Отминали са времената на Българската слава, а днес има тук едно умиращо население, утре ще има друго поселение и така България от страна велика днес е само територия, която дават и продават на концесия и декар утре на картата ще станем само един квадратен сантиметър.

Има ли такава държава решаваме ние – народът, суверена, аз и ти, а не някакви продажни политици узурпирали властта. Народе събуди се, защото утре ще е късно. Време е да изхвърлим боклука от властта и да покажем, че има такава държава и такъв народ!

bulpress tv

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе