Илюзията на Акиоши Китаока

в Любопитно

Това не е просто зрителна измама, а доказан научен метод, който се използва за работа с хора, подложени на голям стрес. Така нареченият стресомер.

Зрителната илюзия (наричана също така оптическа, визуална илюзия) е изображение, възприемането на което не съответства на обективната действителност. Информацията, възприета от окото, се обработва от мозъка, създавайки впечатление, което се различава от физическото измерение на наблюдавания обект.

Има три основни вида илюзии – същински зрителни илюзии, при която се създават изображения, различни от съставящите ги обекти; психологически илюзии, които въздействат върху очите и мозъка чрез наблягане на определена характеристика: яркост, наклон, цвят, движение; и когнитивни (познавателни) илюзии, при които мозъкът прави подсъзнателни изводи за възприетото чрез очите.

Пробвайте тази зрителна илюзия.

Абсолютно статичната картинка на Акиоши Китаока създава илюзията за приближаване на лъчите към наблюдателя.Той е сигурен, че за спокойните, уравновесени и отпочинали хора тази илюзия е неподвижна. Ако обаче тя се движи, докато я гледате, то вие сте изморен, нужна ви е почивка и сън. И така, проверете и ако има нещо – отдайте се на почивка и поспете поне осем часа.

Проверете себе си!

bulpress tv

Източник: pepatabakova.com

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Как се яде мед

Как се яде мед

По 2-3 чаени лъжички на ден са достатъчни От незапомнени времена медът
Отидете горе