Избори има, ама избор няма!

в България

Избори има, ама избор няма!

Сам бягаш, a излизаш трети! Предизборното говорене започна. Известни са кандидатите на нас и на властта. Няма изненади, няма грешки, правилните хора сменят правилните хора според властта и всичко е в нормите на допустимото. Избори има, ама избор няма.

Демокрацията е един добре управляван процес иначе някой си мислят, че нещо се променя, други пък знаят, че няма такова нещо. Няма политическа агитация, няма спорове, а всичко е ясно, но само на хората не им е ясно, че ножът не е дървен. Данъците си остават високи и през следващата година цените ще продължат плавният си растеж, а бедността все по-силно ще затяга примките си около вратовете на хората. Иначе казано избори има, избор няма.

Новата реколта политически зависими политици ще сменят старата, но старата няма да смени навикът си да управлява чрез поставени лица. Управляемите управляващи се крепят на управляваната опозиция. И така избори има, избор няма. Така е, Демокрацията на едни им отне много, а на други им донесе, но на практика тя отне от бедните и донесе пак на богатите. Някои казват „да изхвърлим боклука“, но боклука се кани да векува, а ние бавно, но сигурно умираме или имигрираме.

Така в страната това ще са най-спокойните избори, в който избор няма. И после защо хората не гласували, ами няма за кого. Когато хората не виждат техни представители във властта не отиват да гласуват, а техни представители реално не могат да се докопат до властта и дори да стане прецедент ги очаква я арест, я инцидент. Властта и контролът са важните за управляващите и те няма да допуснат друг да ги смени. „Системата ни убива“ скандирахме миналата година, но истината е, че системата ни контролира и ако не нас то средата около нас.

Избори има, но избор няма докато не започнем да си избираме шефовете на полицията като американски шерифи системата няма да спре да изпълнява партийни поръчения. Време е за промяна, а не за квотни договорки, назначения и изпълнения на партийни назначения, време е за реална демокрация или за радикална като от системата зависи и тези, които я управляват. Хан Крум е казал: „Като не щеш мира – на ти секира“!

И рано или късно на народът ще му писне и ще изхвърли боклука от властта заедно с всичките им подставени лица. За да има избори, избор трябва да има.

Виж още публикации на bultimes

bulpress tv


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе