Змийският остров Илха де Кеимада Гранде: Забранен за хора

в Любопитно

Остров Илха де Кеимада Гранде, само на 32 км от брега на Сао Пауло в Бразилия, е забранена зона заради най-опасните змии, които се намират там

Остров Илха де Кеимада е толкова опасен, че бразилското правителство напълно забрани да бъде посещаван.

Причината за това е, че този остров е дом за 4 000 от най-опасните змии на света, които могат да убиват и птици в полет, а отровата им може да стопи дори човешката плът.

Островът Илха де Кеимада Гранде, дом на Златната змия, може да бъде посещаван само от няколко учени, които имат специално разрешение от правителството на Бразилия, за да изучават змиите. Също така, от време на време на него отиват и членове на бразилската армия, за да поддържат фара, който е построен още през 1909 година.

Илха де Кеимада

Змийският остров е 430 000 квадратни метра (43-хектара) остров край бреговете на щата Сао Пауло, Бразилия. Според документален филм на Discovery Channel, че на някои места има по една змия на квадратен метър, докато местната легенда твърди, че има пет змии на всеки квадратен метър.

bulpress tv

Смята се, че на острова ходят и ловци на змии, които ловуват и ги продават на черния пазар за 30 000 долара за змия.

Мистерия е защо змиите на остров Илха де Кеимада са толкова опасни

Според една теория, преди 11000 години нивото на морето се е качило и разделило този остров от Бразилия. Змиите на него са останали с ограничени ресурси и единственото, което могли да намерят за храна са били птиците, които мигрирали.

Затова се е наложило да приспособят и своя начин на ловуване. За да започне да действа отровата, първоначално е било необходимо дълго време, понякога и няколко дни. Но до момента, докато отровата успява да убие птицата, тя вече е била на друго място. Затова организмът на змиите развил толкова силна отрова, която убива почти веднага.

През последните 15 години обаче популацията на змиите на острова е намаляла с 15%, най-вече заради промяната на вегетацията и болести, така че те макар и опасни са включени в списъка на застрашените видове.

Източник: e-zdravey.com

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Как се яде мед

Как се яде мед

По 2-3 чаени лъжички на ден са достатъчни От незапомнени времена медът
Отидете горе