Захарта е вредна за здравето, но прави чудеса с вас и в дома

в Здраве

Захарта не е здравословна храна, дори е вредна за здравето, но е идеален помощник в ежедневието

Ето някои съвети за употребата на захарта в домакинството.

Захарта поддържа цветята свежи

Добавете две супени лъжици захар и две супени лъжици винен оцет във водата във вазата за дълготрайна свежест на цветята. Захарта е добра за съхраняване на стъблата на цветята, а оцетът предотвратява развитието на бактерии.

Захарта намалява подлютяването от храната в устата

Млякото също действа срещу подлютяване, но ако не искате да пиете мляко с обяда или вечерята, може да използвате захар, за да облекчите усещането за парене в устата след люта храна. Бучка захар ще бъде достатъчно. Не е нужно дори да я гълтате, ако броите всяка калория.

Захарта лекува рани и инфекции

bulpress tv

Ако поставите захар на възпалена и инфектирана рана, тя ще я убие бактериите, които забавят възстановяването и предизвикват хронична болка.

Пилинг на тялото със захар

Смесете захарта с бадемово масло или зехтин, а за по-приятен аромат добавете няколко капки етерично масло по избор. Втрийте в кожата и изплакнете под душа. Така ще отстраните мъртвите клетки и ще получите гладка и нежна кожа като на бебе.

Захарта премахва петна от трева

Ако се страхувате да използвате избелител, особено ако става на въпрос за материя, която има повече цветове, петната от трева се опитайте да премахнете с паста от захар и вода. Сместа нанесете на петното и оставете да престои един час, след това измийте с чиста вода.

Направете устните меки със захар

За да се погрижите за сухите устни, смесете равно количество захар и зехтин, докато стане гъста смес. Пастата нанесете на устните и оставете да престои 30 сек. Избършете с влажна кърпа и се наслаждавайте на устни меки като коприна.

Почистете мелницата за кафе със захар

Ако сте привърженик на старата школа и все още искате сами да си смелите кафе, вашата мелница ще работи по-дълго и по-добре, ако се почиства със захар. Освен това захарта ще абсорбира миризмата от зърната кафе и подправките, които сте смилали. Просто изсипете захар в мелницата и я мелете няколко минути.

Захарта успокоява изгорения език

Също както облекчава чувството на парене след люта храна, захарта помага и за успокояване на изгорял език. Изсипете малко захар на изгорените части и болката би трябвало веднага да изчезне.

Почистете ръцете от мазнини със захар

Ако сапунът не е достатъчно ефективен, мазните ръце почистете със смес от равно количество зехтин и захар. Търкайте дланите една в друга и когато почувствате, че не са мазни, измийте с хладка вода.

Източник: e-zdravey.com

Виж още публикации на Bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Здраве

Отидете горе