Ефикасни домашни кремове за напукани пети

в Здраве

Напуканите пети са обичайно състояние. Те се появяват поради продължително триене на кожата на петите, натиск, изсушаване на кожата или друг вид дразнене. Най-често напукани пети се появяват при носене на неудобни обувки.

Обувките на висок ток най-често водят до напукани пети. След тях причинител на груба кожа в тази част на стъпалото е носенето на сандали без чорапи. Лошото кръвоснабдяване също е причина за напукване на петите.

Каквато и да е причината, за щастие, има бързи, лесни и ефикасни средства срещу този проблем.

Изключително ефиксано средство срещу проблема е содата за хляб. Тя е естествен ексфолиант. Кристалите в содата за печене спомагат за ексфолирането на закалената кожа. Смесете три супени лъжици сода с две супени лъжици мед и една лъжица прясно мляко. Разбъркайте добре до образуването на еднородна смес.

Накиснете краката си в топла вода за десет минути. Подсушете ги добре, а след това намажете петите си с крема. Увийте ги с марля и ги остатвете така за два часа. След това измийте с топла вода. Повтаряйте процедурата всяка вечер, докато кожата на краката ви върне отново предишния си вид.

Срещу напукани пети можете да ползвате и аспирин.

bulpress tv

Намачкайте десет хапчета под формата на прах. Добавете към тях половин чаена лъжичка лимонов сок и една четвърт чаена лъжичка вода.

Разбъркайте добре до образуването на гъст крем. Нанесете сместа върху засегнатата област и я покрийте с найлонова торбичка. Завийте с топла кърпа за 10 минути. След това измийте петите си с топла вода. С пемза остържете мъртвите кожни клетки от петите си. Поватряте процедурата веднъж дневно в рамките на няколко дни.

Друго много ефективно лекарство срещу напукани пети е кремът от хляб и дестилиран оцет.

Тази паста помага за омекотяване на кожата, както и за намаляване на риска от инфекция. Потопете краката си в топла вода и след това разтрийте засегнатата област с пемза. Почистете и подсушете. Натопете филия хляб в половин чаша ябълков оцет. Когато оцетът попие, намачкайте филията на пюре. Намажете с крема петите си и ги увийте с марля и малко найлон. Оставете ги така през цялата нощ.

На следващата сутрин премахнете превръзката, измийте краката си с топла вода и нанесете малко овлажняващ лосион. Повтаряйте процедуруата всяка нощ, докато получите желания резултат.

Източник: simptomi.bg

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Здраве

Отидете горе