Ето с какво звездите избелват зъбите си и чистят токсините

в Здраве

Гуинет Полтроу привлече вниманието на обществеността с новата тенденция за избелване на зъби, базирана на древната аюрведа медицина

Става дума за лечение с ежедневно изплакване на устната кухина или намазване с масло, което предполага, че се отстраняват токсините от тялото, укрепва се имунитета, изчезват главоболието и зъбобола, лекува се бронхита, заболявания на червата, сърцето и бъбреците, женските заболявания, спазми други заболявания, а освен всичко това по този начин се избелват зъбите.

„Напоследък започнах да почиствам устата си с кососово масло. Слагам в устата си кокосово масло и жабуря 20 минути, което е чудесно за здравето на устната кухина и за избелване на зъбите“, казва Полтроу и добавя, че този метод е отличен и за освежаване на кожата, понеже освобождава токсините от организма.

Терапията за почистване на устата с масло произхожда от Аюрведа, според която устната кухина е причина за много заболявания
Въпреки това, маслото не е заместител на четката и пастата за зъби.

Маслото не би трябвало да се прилага за лечение на заболявания на устната кухина като кариес или заболявания на венците. Лечението с масло може да бъде само превантивно и може да се практикува заедно с останалите хигиенни навици.

„Почистването на зъбите с масло никак не бива да ви отказва от посещението на зъболекар“, предупреждава американският професор за устна хигиена Майкъл Харлбут.

Източник: e-zdravey.com

Виж още публикации на bultimes

bulpress tv


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Здраве

Отидете горе