Дървото на парите трябва да е във всеки дом

в Любопитно

Във всеки дом има място поне за едно декоративно растение. Най-модерно в последно време стана дървото на парите, което носи много късмет на всеки обитател.

Пахира акватика – това е името на растението, за което се твърди, че привлича парите като магнит. То се среща в офиси, ресторанти, бизнес сгради и домове, а това не е случайно. Освен финанси, то гарантира и семейно щастие. В Южна Америка се отглежда за добиване на ядки, а в Азия – за късмет.

Оригиналният външен вид на дървото на парите го превръща в перфектното декоративно растение. То цъфти с големи розови и бели цветове. В саксия се гледа по един екземпляр, на сенчесто място. Полива се, само когато пръстта е суха.

Един от най-често срещаните проблеми са пожълтяването и окапването на листата на дървото на парите. Причината за това е или прекалено честото поливане, или многото тор. За да излекувате растението, най-добре спрете да го поливате и торите. Друга възможна причина е стрес от новото място, ако позицията на растението е променена или е купено наскоро.

Ако крайчетата на листата и периферията покафеняват, причината са неправилно поливане, излагане на директна слънчева светлина или недостиг на светлина, както и рязка промяна на климата. За да откриете проблема действайте на принципа проба-грешка.

Източник: ezine.bg

bulpress tv

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Как се яде мед

По 2-3 чаени лъжички на ден са достатъчни От незапомнени времена медът
Отидете горе