Домашните любимци първи разбират от какво сме болни

в Любопитно

Отдавна не е тайна, че биологичното поле на домашните животни има много благотворен ефект върху хората. Факт е, че човек, който общува с животни, обикновено поддържа своята сила, докато не остарее. Постинфарктната рехабилитация протича по-успешно за пациентите, които имат домашни любимци. Отначало това се обяснявало с ежедневните разходки, които собствениците на кучета трябва да правят. Въпросниците обаче показват същия висок процент на подобряване на здравето сред собствениците на други животни: риби, папагали, котки. Контактът с домашните любимци нормализира кръвното налягане и облекчава стреса.

Психотерапевтите са доказали, че пет минути съзерцание на рибите в аквариума премахва стреса, както половин час плуване в басейна или двадесетминутен масаж.

По-силно поле притежават животните с тъмни и пъстри цветове, а тези със светла окраска – по-слабо. Най-полезното животно по отношение на енергията е конят. Кучето също защитава собственика в енергиен план. Всички отрицателни емоции, насочени към домакините: завист, гняв, желание за беда – сякаш са абсорбирани от четирикраките защитници. В същото време здравето им може да служи като показател за благополучието на семейството вкъщи: ако кучето постоянно се разболява, помислете дали всичко при вас е нормално.

Котките пък са индикатори от различен вид. Ако 15-20 минути на ден галите котката, вие ще имате нормално кръвно налягане. Често котките, скачайки на леглото на лежащия господар, непрестанно се притискат към болезненото място и изглежда облекчават болката.

Те са отлична диагностика на женските заболявания. Не от желание за ласки сядат в скута на стопанката, като се притискат към стомаха ѝ.

Приятелството между човек и животно удължава живота на човека – статистическите данни потвърждават, че любителите на кучета, котки и други животински видове живеят десетина години по-дълго от тези, които отхвърлят това приятелство.

Източник: retro.bg

bulpress tv


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Как се яде мед

Как се яде мед

По 2-3 чаени лъжички на ден са достатъчни От незапомнени времена медът
Отидете горе