Гъба кордицепс – мощен стимулатор на имунната система и здравето

в Здраве

Тази рядка гъба може да бъде намерена в северната част на Китай. Традиционно, гъбите Кордицепс били използвани за лечение на редица здравословни проблеми, от диабет тип 2 до тежка форма на астма. Сега, експерти са се фокусирали върху потенциала на Кордицепс за подобряване на бъбречната функция при пациенти, подложени на трансплантация на бъбрек.

Но това не е всичко, според изследвания, Кордицепсът увеличава нашата физическа и психическа издръжливост, което ще ни помогне да се адаптираме по-лесно в стресови ситуации.

Една от най-неоспоримите ползи за здравето от кордицепса е способността му да увеличава енергийните нива и в тази връзка е изключително подходящ за активно спортуващи хора. Тази лечебна гъба увеличава количеството на кислород в организма и увеличава производството на клетъчна енергия, като по този начин осигурява така необходимата енергия.

Както бе споменато по-горе, тази гъба е в състояние да увеличи количеството на кислород в белите дробове, а това е много полезно за тези, които страдат от респираторни заболявания, като астма или хроничен бронхит.

Хората винаги са търсели голямото решение при борбата срещу рака, някои от уникалните биохимични съединения, открити в Кордицепса със сигурност могат да бъдат част от това решение. Налице е пряка връзка между консумацията на гъбата Кордицепс и намаляването на размера на туморните образования. Кордицепсът може да помогне за забавяне на разпространението на рака. Съдържанието на антиоксиданти в Кордицепса, помага да се елиминират свободните радикали в тялото.

Кордицеопсът директно стимулира производството на NK клетките (естествените клетки, които убиват бактериите и вирусите, попаднали в тялото). Те са една от първите линии на тялото на защита срещу инфекциите и заболяванията. Тези имунозащитни ефекти помагат при широк спектър от заболявания, от рак до обикновена настинка. Гъбата кордицепс притежава изразен стимулиращ ефект върху имунната система.

Кордицепсът леко понижава нивата на кръвната захар, което може да бъде опасно за диабетиците, така че те трябва да са наясно с рисковете, преди да използват този вид гъба. Тъй като гъбата намалява гъстотата на кръвта, не трябва да се приема преди или след операция, от тези, които вече приемат лекарства за разреждане на кръвта, или от хора, страдащи от нарушения в кръвосъсирването.

bulpress tv

Източник: zdraviste.com

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Здраве

Отидете горе