Грешки, които пречат на прасците ви да пораснат

в Здраве

Ако вашите прасци са като на ученик в 5-ти клас, то най-вероятно правите някои от най-често срещаните грешки при практикуването на упражнения за прасци.

Всеки трениращ иска големи, добре оформени прасци. Но реалността е различна. Малко мускулни групи са толкова трудни за развитие, колкото прасците. Често, липсата на развитие на прасците ни кара да не им обръщаме внимание и да се насочим към горната част на краката.

В повечето случаи, малките прасци са в резултат на грешки, които правим, когато ги тренираме. Ето кои грешки могат да попречат на развитието на прасците ни.

1. Тренирате прасците в края на тренировката за крака – грешка 1 – често прасците са оставяни на заден план, за края на тренировката, когато вече нямаме капчица енергия. За да накараме прасците да растат, трябва да ги тренираме в началото на тренировката, когато сме свежи и пълни с енергия. Ако не сте свикнали да тренирате прасците си в началото на тренировката за крака, то тогава може да ги правите в друг ден или в деня, когато правите упражнения за горната част на тялото.

2. 10-15 повторения на серия са напълно достатъчни – грешка 2 – никога не правете по-малко от 20 повторения на серия, ако искате големи прасци. Най-добре е да ги напомпате с поне 25-30 повторения на серия. Многото повторения ще ви накарат да използвате по-леки тежести, което от своя страна ще ви позволи да направите пълната амплитуда на свиване и отпускане на мускулите. Многото повторения ще напомпат прасците ви с кръв.

3. Тренирате само една и съща част на прасците – грешка 3 – ако тренирате прасците само в седнало положение или само в изправено положение, то това ще доведе до натоварване само на една част от прасеца, но не и на целия прасец. Правете упражнения, които ще обхванат целия прасец, не само част от него.

4. Използвате много тежести при трениране на прасеца – грешка 4 – по принцип големите тежести ще накарат мускулите на прасеца да растат, но ако тези тежести компрометират правилното изпълнение на упражненията, то тогава големите тежести няма да ви наградят с големи прасци. Големите тежести могат да ви накарат да чийтвате и да си помагате с горната част на краката. Вдигането на големи тежести не само оказва огромно напрежение върху ахилесовото сухожилие и коленете, но и пречи да направите правилно упражненията.

bulpress tv

Източник: zdraviste.com



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Здраве

Отидете горе