Градската библиотека в Канзас с уникален външен вид

в Любопитно

Библиотеката в Канзас е с уникален дизайн

Библиотеката в Канзас сити, Сащ се е превърнала в един от най-ярките му символи и е една от най-странните и необичайно изглеждащите в целия свят. На външен вид тя не прилича съвсем като на обикновена библиотека, в нея има нещо много повече от безброй прашни рафтове със стари книжа.

Сградата има доста уникален и необикновен дизайн и прави впечатление на всеки един посетител със своята архитектура. Библиотеката е голяма гордост за жителите на града и определено има защо. Нестандартният й външен вид определено е допринесъл за увеличаването на интереса на хората към нея и заедно с това и нейните посещения, заемането на книги и тяхното четене. Специалистите така са го направили, че чак на човек да не му се излиза оттук. А оригиналността и уникалността й са й донесли множество награди, световно признание и възхищение.

След проучване за любимите книги сред читателите, те са избрани за външния дизайн на библиотеката

Това което символизира фасадата на канзаската библиотека е нещо наистина много специално. Преди време архитекти са направили проучване сред местните жители и са помолени да назоват най-завладяващите книги, които някога са чели и които най-добре представят града. След като вече било ясно кои са и първенците в класацията, техни огромни копия били използвани за екстериор на паркинга.

Зданието е основано през 1873 година като държавна училищна библиотека, но институцията много бързо се превръща в културен център за града, като предоставя не само образователни ресурси, но и алтернатива за различни видове развлечения, запълващи свободното време на живущите там. Тя има една изключително богата колекция от множество книги на известни и не толкова известни автори от най-различни области и от различни епохи, вестници и списания и може да задоволи и най-големите капризи.

Източник:  e-zdravey.com

bulpress tv

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Как се яде мед

Как се яде мед

По 2-3 чаени лъжички на ден са достатъчни От незапомнени времена медът
Отидете горе