Госпожо Манолова: Вдишваме отрови и отглеждаме рак вместо деца!

в България

Госпожо Манолова: Вдишваме отрови и отглеждаме рак вместо деца!


Госпожо Манолова: Ако искаме да спасим светът, трябва да се изправим! Мая Манолова: България, макар и малка държава, е част от глобалният свят. България е част от световното културно наследство, но сега сме част и от проблемите с екологичното наследство на света.

В България се изграждат заводи за изгаряне на отпадъци, а вредните въглеродни емисии засилват парниковият ефект. Замърсяването на въздухът и водите, замърсяването на природата тук в България ескалира с огромна скорост на растежа.

Правителството ни не се бори с това, а дори финансира проекти за изграждане на сметища и депа за складиране на бали с боклук. Финансира изгарянето на боклук и така вредните емисии са в пъти над допустимите норми. Представителите на световните природозащитни организации позорно мълчат у нас. Крие се информация за замърсяването, а медиите обслужват властта.

Хората се разболяват, природата умира, водоемите са силно замърсени, а токсичната среда у нас е силно завишена! Виновни няма, мерки за борба с това няма като именно затова нашата гражданска организация „Изправи се БГ“ се изправи срещу тези проблеми.

Концентрацията на вредни емисии и отпадъци в България е огромна – отравянето на атмосферата е огромна, а Европа мълчи, ООН също, но къде са зелените организации?

Дори маски за лице няма по аптеките.

Вдишваме отрови и отглеждаме рак вместо деца!

Виж още публикации на bultimes

bulpress tv


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.