Внимавайте: Мансанильо – най-отровното дърво в света прилича на ябълка

в Здраве

Аrbol de la muerte – най-отровното дърво в света.

Ако изядете само една „ябълка“ от това дърво, ще се отровите! Мансанильо е най-отровното дърво в света

Плодовете на най-отровното дърво изглеждат като най-вкусните ябълки или като сочен лимон. Въпреки това, само една хапка от този плод може да ви убие.

Това латиноамериканско „дърво на смъртта“ официално е вписано в Книгата на рекордите Гинес като най-отровна храна на света.

Латиноамериканците го наричат ​​“arbol de la muerte“, т.е. дърво на смъртта. Мансанильо е толкова токсично, че дори ако след дъжд застанете под него може да получите признаци на отравяне

bulpress tv

След първата хапка, който по описание е сладка, настъпва задушаване, подобно на това, което хората имат при алергични реакции.
Сокът от този плод може да направи сериозни изгаряния на ръцете ви на местата където попада. Има случаи, в които хората временно ослепяват за няколко седмици.
Ако изядете един плод, смъртта ви е гарантирана, така че тези дървета са маркирани с червен знак „х“ за предупреждение за туристите.

Освен че е опасно, това дърво е и полезно, защото предпазва бреговете на Южна Америка от ерозия, изключително важно е за цялата екосистема, поради което неговото сечене е забранено от закона в повечето страни.

Източник: e-zdravey.com

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Здраве

Отидете горе