Българският държавен глава бе посрещнат лично от игумена на най-големия македонски манастир Партений и епископ Тимотей.

в Свят

33791032_386917028476063_6538529933642170368_n


Българският държавен глава бе посрещнат лично от игумена на най-големия македонски манастир Партений и епископ Тимотей.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО !

Те посрещнаха и двамата български митрополити Пловдивският Николай и Старозагорският Киприян.
Монасите от манастира сложиха на Николай мантия и жезъл. Румен Радев и двамата български митрополити минаха през множеството и се отправиха към храма.
В очите на някои от хората имаше сълзи от радост.

Именно монасите от Бигорския манастир бяха сред първите, които подкрепиха пламенно договора за приятелство между България и Македония, а наскоро архимандрит Партений в интервю заяви, че македонизмът е чудовище.

Игуменът на Бигорския манастир се обърна специално към българския президент и гостите: „За нас е голяма чест и в същото време ви благодарим, уважаеми президент Радев, че именно вие сте първият президент на друга държава, който посещава хилядолетната Бигорска обител. Вярваме, че тази визита не е случайна. Светият и славен пророк и Йоан Кръстител, на който служим, ни помоли от името на Бог – първият човек на някоя друга държава, който да посети неговия древен манастир, да бъде от братска България“. Българският президент, след като подари Тефтерчето на Васил Левски и изследването на българския патриарх Кирил „Българската Екзархия в Одринско и Македония след

Освободителната война 1877-1978“, каза: „Много добре познаваме историята на манастира, какво сте правили и какво правите в момента. Ще предам топлината, с което ме посрещнахте в България“.

След срещата на Президента на България генерал Румен Радев с Архимандрит Партений,игумен на Бигорския манастир, свети Йоан Кръстител-Македония, заместник председателя на приятели на „Русия и Православния свят” както и Мадлен Кирчева от „Български Народен Събор” се срещнаха също с Архимандрит Партений в манастира.

От: bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv

Последни от Свят

Отидете горе