Българо-руско славянско обединение

в Свят

Българо-руско славянско обединение


Първата по рода си международна среща на русофилските организации се състоя в Сърбия в Белград.

На нея участваха селектирано доказани представители на патриотични формати от Сърбия, Македония, Словакия, Словения, Черна гора и Полша. На срещата се разискваха глобални проблеми както и възможност и възраждане на славянската общност. Лидер на срещата е Андрей Радионов от „Руско Славянско обединение и възраждане”.

А домакини бяха от сдружение „Кирилица“ с председател Милорак Бошик. Срещата се състоя в сръбският културен център в Белград. Присъстваха много медии, но от Българска страна имаше представител само на информационна агенция Булпресс. Участници от България бяха Атанас Стефанов – зам. председател на „Приятели на Русия и православен Свят“ и Мадлен Кирчева от „Православен събор“.

Сред многото разисквани теми за геополитиката на Балканите и света Мадлен Кирчева говори най-много за състоянието в България и получи огромни аплодисменти след като цитира Стоян Михайловски: „Кръстосай дух с огнен меч” – това е цитат от химна на светите братя Кирил и Методи.

Атанас Стефанов говори за МИР и разбирателство между народите и че всички ние имаме еднакви нужди и потребности, но постави и ясни разграничителни линии за световното правителство и мултикултуризма и техните цели и как трябва да се предпазваме от глобалната диктатура. Гостите от Македония изказаха сходни проблеми в Сърбия и Полша също.

Възможно ли е да се върнат старите стандарти и морални норми?

Възможни ли е да заживеем по-добър живот с по-чиста храна и въздух, в един по-мирен и уреден свят или това е само химера?

bulpress tv

От Белград -Сърбия предаде: Стефан Пройнов

 

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Свят

Отидете горе