Бунтът на белите престилки срещу системата

в България

Бунтът на белите престилки срещу системата


Медицински сестри от страната на протест пред МС +СНИМКИ
Пореден протест на професионалистите по здравни грижи в столицата. Медицинските сестри и фелдшерите бяха подкрепени от свои колеги от десетки градове в страната. Основните искания са за стартова заплата в размер на две минимални работни заплати, както и за създаването на отделни организации, които да защитават интересите на професионалистите по специалности.

Снимки: Стефан Пройнов
Снимки: Стефан Пройнов

„Лично аз съм дошла да подкрепя колегите от цяла България и се надявам да получим повишение най-накрая на заплатите“ заяви една от протестиращите.

Протестиращите получиха подкрепата на омбудсмана Мая Манолова, както и на редица пациентски организации. Недоволните са категорични, че докато исканията им не бъдат изпълнени, проявите ще продължат.
Източник: dariknews.bgСнимки: Стефан Пройнов

Снимки: Стефан Пройнов
Ето как Полицейска кола със звукови и светлинни светлини разби протестиращото мнозинство предимно от медицински сестри и деца.

Снимки: Стефан Пройнов
Снимки: Стефан Пройнов

Символично сестрите съблякоха белите престилки в знак на протест и ги струпаха на площада.
Това са хората на който разчитаме в най трудните си мигове, да ги подкрепим.

Снимки: Стефан Пройнов
Снимки: Стефан Пройнов

Системата дали Ви убива бавно или убива нашите деца и до кога.
Време е да изхвърлим боклука от властта.

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv

Последни от България

Отидете горе