Булпресс и Атанас Стефанов лично с Генадий Зюганов

в Свят

Булпресс и Атанас Стефанов лично с Генадий Зюганов

Кой е Генадий Андреевич Зюганов?

Генадий Андреевич Зюганов е роден на 26 юни 1944г. и е руски политик, доктор на философските науки, автор на редица книги и публикации в пресата.

Зюганов е роден в с. Мъмрино на около 100км. от град Орел. Завършва Физико-математическия факултет на Орловския педагогически институт. През 1966 г. става член на КПСС и се превръща в неин активен член.

Става лидер на КПРФ през 1993 г. От 2001 г. е председател на Съюза на комунистическите партии – Комунистическа партия на Съветския съюз (СКП-КПСС).

Бил е 4 пъти кандидат за президентския пост на Русия – съответно през 1996, 2000, 2008 и 2012г.

На изборите през 1996 г. се класира на второ място и участва в балотаж с Борис Елцин. Пред Атанас Стефанов от „Приятели на Русия и православен свят“ и кореспондент на Булпресс в Санкт Петербург.

Дори се е срещал с Патриарх Неофит. Дружбата между нашите народи не е от вчера и силните духовни и славянски връзки са тези, които ни крепят от векове за векове.

Източник: Информационна Агенция Булпресс

Виж още публикации на bultimes

bulpress tv


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Свят

Отидете горе