Без чудеса по Коледа

в България

Без чудеса по Коледа


Без чудеса по Коледа рече и отрече дядо Коледа. Всичко в България е загубено или мъртво дори надеждата имигрира. Има места, в които живот няма и едно такова е България. Дори в Чернобил хората живеят далеч по-добре, отколкото по нашите географски ширини. Всичко трябва да бъде спокойно за пред чужденците – ние трябва да сме щастливи по документи и статистика, а коледният дух така ни е обладал, че не можем да си вдигнем очите де от работа, де от срам. Ако дядо Коледа беше тук би казал „без чудеса по Коледа“.

И е прав и чудо не може да оправи образованието ни! Какво е това чудо, което може да накара лекарите да станат хора милосърдни и хуманна, да не е тази търговия с души, органи, съдби и влияние? В Армията ни има някакво чудо, че ще има самолети тогава когато държава няма иначе ще има и катери и бронирана техника, ама независимост нямаме и кого да пази тази техника? Най-вероятно златодобивните компании и базите на другостранците у нас. Какво чудо трябва да стане, че крадците в парламента да спрат да крадат и да започват да дават своят дан за обществото, което ги е пратило там да работят за него?

Няма или има такава държава, но на времето вярвахме в дядо Мраз после го намразихме с идването на Демокрацията, а сега намразихме и дядо Коледа! Някак си хейта ни идва в повече, ама на такъв народ такъв бай Хой, хой! „Весели празници и щастлива нова година“ то това вече се изтърка според правителството и то прави всичко възможно щастливи да няма нито бедни, нито богати. Чудесата останаха в приказките, а на приказките вече никой не вярва и то не фалшивите политици са виновни, а най-вероятно фалшивите новини.

Мазите отдавна не се използват за складиране на хранителни запаси, а на трапезата вече не се събират роднини иначе чудото е на лице и се нарича Бойко Методиев Борисов! Цяло чудо е, че никой не го харесва, а всички гласуват за него. Чудо е, че един пожарникар може да бъде премиер и да не се обиждат пожарникарите, ама е така. Чудеса няма и вече и децата знаят, че чудеса не се случват. Тук таме някой друг наркодилър като малката кибритопродавачка раздава илюзии, ама и това не може да се нарече чудо! И така без чудеса по Коледа, скъпи приятели!
Единственото чудо е, че сме живи.

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv

Последни от България

Отидете горе