БГ пилоти признават за срещи с НЛО

в Любопитно

Документираните и официално признати случаи на срещи на български пилоти с НЛО са много малко. Голяма част от пилотите просто премълчават за тези случки, за да не бъдат отстранени от работа. Даже и да бъдат документирани чрез запис на разговорите им с наземните диспечери или с други средства, те рядко стават публично достояние.

През 1984-та година българските пилоти на хеликоптер Георги Димитров и Николай Белев засекли НЛО над Родопите. Те успели да се приближат на около 500 метра до обекта, преди да настъпят аномалии в апаратурата на хеликоптера им. Години по-късно пилотите разкриват подробности за тази среща с НЛО пред български журналисти.

Димитров и Белев провеждали нощен полет през октомври 1984-та година и забелязали огромен светещ обект, който бил с формата на пумпал. Хеликоптерът на българите преминавал над местността Копривките в Родопите, когато се натъкнали на НЛО, от чието дъно излизал сноп светлина, който осветявал една от поляните.

През 1981-ва българският пилот Господин Господинов също става свидетел на необичайно явление в небето. Тогава той е бил в гражданската авиация, командир на самолет Ту-154. През месец юни изпълнявали чартърен полет по направление София-Франкфурт-Варна. На 11 500 метра височина, около езерото Балатон в Унгария, екипажът получава съобщение от диспечерската служба на Виена, че по данни на предния самолет се виждала някаква светеща точка в небето. Когато приближават мястото, виждат как светещият обект с висока скорост ги приближава, след това рязко завива, изравнява се със самолета и продължава да лети успоредно с него от дясната му страна. Радиовръзката изчезнала внезапно, локаторът също спрял да работи. Това продължило в рамките на 7 минути. Всички пътници също станали свидетели на срещата с НЛО.

Източник: retro.bg

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv

Последни от Любопитно

Как се яде мед

Как се яде мед

По 2-3 чаени лъжички на ден са достатъчни От незапомнени времена медът
Отидете горе