Астана: Центърът на масоните, построен по свещената масонска геометрия

в Любопитно

Ако смятате, че масонитe, илюминатите и останалите тайни общества нямат свое място за събиране и договаряне, се лъжете.

Представяме ви единствения реален град на масоните в света, Астана в Казахстан, който е построен върху основата на масонската „свещена геометрия“

Град Астана се намира в Казахстан и на казахстански език буквално означава „главен град“. Преди се е наричал Акмола, Акмолинкск, Целиноград и Аквмола. Столица на Казахстан е от 1997 година. До това време градът, който се намира в сърцето на Казахстан, не е от голямо значение. Президентът Нурсултан Назърбаев обявява Астана за нова столица вместо град Алмати. Градът е истинско олицетворение на визията на президента на Казахстан Нурсултан Назърбаев, който искал да похарчи милиарди долара, спечелени от петрол, за изграждане на нова велика столица на страната. Така Астана е издигнат в отдалечените степни райони и посетителите оставя без дъх от футуристичния му вид. Казахстан е сред най-големите държави в света. Страната е почти изцяло е разположена в Азия, а малка северозападна част е в Европа. Граничи с Русия, Китай, Киргизстан, Узбекистан и Туркменистан. Има брегова ивица на Каспийско море и Аралско море.

За добрите познавачи на илюминатската и масонската символика, това е култов град, в който ясно се показва прослава на „новия световен ред“ и на най-древните от всички до сега известни религии, тези, които са посветени на поклонение на Слънцето като върховен бог.

Самата дума „астана“ на персийски език означава „кралски или свети праг“, пред който хората стоят в знак на страхопочитание

В града доминира „Двореца на мира и помирението“, известен и като „Пирамидата на мира“, изграден по идея на един от най-известните британски архитекти, лорд Норман Фостър. Сградата е висока 62 метра (основата е 15 метра), завършена е през 2006 г., струвала е около 60 милиона долара. Въпреки че според изявлението на своя създател е трябвало да доведе до „сливане на всички световни религии“ и че поради това не съдържа видими религиозни символи, истината е друга – това е култов храм, посветен на слънцето.

bulpress tv

Вътрешността на пирамидата е направена по всички окултни правила и показва пътя на човешките същества към просветлението, започвайки от неговите инициали чак до „придобиването на светлината“. В подземната част се намира зала, който може да побере 1500 посетители, мрачна, подобна на пещера, където доминира огромна картина на Слънцето, която заема целия таван. В централната част на „Пирамидата на мира“ е конферентната зала с кръгла маса също във формата на слънце, която е поставена точно над слънцето на тавана на подземната зала.

Посланието тук е ясно: ако това място е за срещи на религиозни лидери от цял ​​свят, които на тази маса би трябвало да обсъждат помирението и различията помежду си, създавайки единна религия, което е и една от целите на „новия световен ред „, тогава е очевидно, кое е върховното божество в тази религия. Третото ниво е отгоре, остъклено и пълно със светлина. Тук се намират снимки на бели гълъби, които символизират мира, който ще завладее света с идването на новия ред. Тук е мястото за постигане на просветление на индивидуално и на световно ниво.

Разделянето на интериора на „Пирамидата на мира“ на тези три части представлява олицетворение на Питагоровата визия за света и неговото разделяне на върховен, висок и нисък свят.

На дъното е масата, която за забавление, в средната част са тези, които решават съдбата на света (или поне мислят да решават), а на върха са тези, които са достигнали просветление и които са истинските господари на света.

Чиста символика на масоните в Астана

Кулата Байтерк, висока 105 метра, също е дело на архитекта лорд Норман Форест и е втората сграда в Астана, която е пълна със символика. Според основния замисъл, тази кула изразява древната персийска приказка за дървото топола сред чиито клони магическата птица на щастието Самрук снела златно яйце. Въпреки това, и тук е налице култовата символика – дървото всъщност е „дърво на живота“, което е известно във всички езотерични учения, а златната шапка на неговия връх е върховното божество Слънцето. Дървото е път, по който духът напуска материалния свят и влиза в Божествения свят.

Във вътрешността на златната шапка, от която се осигурява красив изглед към цяла Астана, се помещават няколко предмета, на които е невъзможно да се определи предназначението, а между тях е най-учудващия – златен триъгълник с отпечатък на дланта на президента Назарбаев. Там се намира и глобус със 17-те религиозни маршрута, което отново ни връща на темата за сливането на всички религии в една.

Двата златни стълба, които доминират в града, представляват недвусмислено напомняне за двата стълба, които са украсявали Източната врата на Соломоновия храм в Йерусалим, който е най-голямата светиня на „масоните“. Стълбът от дясната страна е известен под името Иахин, а левият – Боаз.

Една от дългогодишните цели на масонството е създаването на нов Ерусалим и повторно изграждане на Соломоновия храм в неговата някогашна величественост

Президентския дворец „Ал Орда“ с площ от 36 720 кв. м, покрита с италиански мрамор, е разположен в средната част на града, на левия бряг на река Ишим и на разстояние 300 метра от кулата Байтерк. На върха на двореца е голям купол, който представлява женския принцип срещу кулата Байтерк, която със своята форма представлява мъжкия принцип.

Куполът и кулата като обелиски със символиката на мъжкия и женски принцип присъства във всички големи градове, които се считат за центрове на власт и които са строени в съответствие с принципите на Светата геометрия и култова символика на масоните, като Париж, Лондон и Вашингтон.

Невъзможно е да се споменат всички сгради и съоръжения, които са същността на този град. Често възникват нови, сред които особено с необичаен външен вид се откроява огромната концертна зала, Ислямският център с джамия (която е с 4 минарета с височина от 60 метра и може да побере 5 000 богомолци), „медересът“ и библиотеката, тук е и новият спортен луксозен стадион с подвижен покрив, който когато се гледа от въздуха, напомня на може би за най-известния масонски символ т.нар „съгледаческо око „.

Източник: e-zdravey.com

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Как се яде мед

Как се яде мед

По 2-3 чаени лъжички на ден са достатъчни От незапомнени времена медът
Отидете горе