Шест съвета за безопасно пазаруванe от интернет сайтове

в Любопитно

Онлайн пазаруването е изключително удобно, но как да го направим и безопасно


Водещата компания за интернет сигурност VASCO Data Security International предупреждава за зачестяването на престъпленията в кибер пространството.

Изследването на специалистите от компанията е потвърдило, че онлайн пазаруването се е увеличило и че все повече купувачи се интересуват от намирането на най-изгодните онлайн оферти, но е важно да не се пренебрегва и сигурността.

Пазаруването през интернет е един от клоновете на търговията, който расте в днешно време.
Много хора се притесняват да се възползват от предлаганата услуга, при това с основание. Във виртуалния свят е пълно с измами и хора, които искат да стигнат до парите на купувачите.

Както и при покупката в магазините или чрез телефон, има няколко основни правила , към които трябва да се придържате, ако искате да намалите риска при онлайн пазаруването.

Съвети за безопасно онлайн пазаруване:

– Купувайте от проверени уеб страници. Добре проверете страницата преди всяка покупка, иначе рискувате данните ви от кредитната ви карта да бъдат откраднати. Прочетете условията за ползване, контактите и проверете дали има допълнителни разходи за доставка. Прочетете и условията за връщане на стока, ако тя не отговаря на желаното от вас или не функционира правилно.

– Не отваряйте имейли или връзки от уеб страници от непознати податели, които имат „невероятно изгодни оферти „.

– Проверете дали антивирусната ви програма има последната актуализация.

– Преди да изпратите данните за вашата кредитна карта, погледнете дали използвате сайт с надежден и сигурен начин за плащане. Доверявайте се на по-популярните сайтове, които са известни с добрите си продажби или се спирайте на такива, които са подсигурени пр. плащането минава през системата PayPal.

– Избягвайте да купувате от обществени компютри, които не са достатъчно защитени. Същото важи и за безплатен wi fi , чрез който кибер престъпниците могат лесно да получат достъп до обмена на данни.

– Използвайте усилени пароли, за да защитите личните си данни и данните на сметката си.

Източник: e-zdravey.com

Loading...

Виж още публикации на bultimes

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Отидете горе