Шест най-красиви града в света, в които си струва да се загубиш

в Любопитно

Английската уеб – страница за пътувания Trip Advisor, направи подбор на 6 световни градове, в които си струва да загубиш


Тази селекция е направена предимно по това колко е привлекателно местоположението, какви забележителности има и какво точно този град предлага на посетителя.

Trip Advisor предлага следните шест града като места, в които си струва да загубиш:

6. Париж

bulpress tv

Градът на светлината, на любовта, на виното, на модата и безброй други неща, които го характеризират. Доколко е посещаван този град ни показват и самите статистики, че той е от най-посещаваните градове по целия свят.

Затова си струва да се загубиш в този град, тъй като предлага безброй забележителности. Да започнем от Айфеловата кула, която е символ на този град, та до известната Триумфална арка, булевард Champs Élysées, Лувъра, дворецът Версай, многобройни увеселителни паркове.

Това е само малка част от това, което притежава този град. Първокласната храна, която се сервира в романтичните парижки улици с качествено вино, чак до висшата мода, т.е. за всекиго по нещо. Ако хубаво опознаеш Париж, ще разбереш защото е получил символи, по които е разпознаваем.

5. Истанбул

Град с модерна и стара архитектура, на два континета – Европа и Азия. Тук се намират Света София и Синята джамия, съвременни хотели, ресторанти и нощни клубове, на които повечето от световните градове бих завидели.

Отличната храна, подправки, исторически места, пазаруване – центрове e това, което привлича туристите да посетят точно този град.

Традициите, обичаите и културата са само част от това, с което бихте се запознали, ако се загубите в Истанбул.

4. Лондон

Вероятно досега сте чували за London Eye, който привлича погледа. Разбира се, ако се намирате в този град неизбежно за посещение са и Big Ben, Tower of London, катердралата Св. Павел, галерията Tate Modern.

Освен това Лондон разполага с редица известни кръчми, клубове и модни центрове. А ако е пет часа задължително пийте автентичен английски чай и се наслаждавайте на този кралски град.

3. Токио

Модерен град с високи сгради, безброй светлинни реклами, шопинг – центрове, увеселителни паркове и други забележителности. Този град също така разполага и с традиционни храмове и вкусна храна.

Токио предлага доста забавления за всеки и е известен с караоке-клубовете. Тълпата, която ще откриете, ако се загубите в този град ще допринесе за опознаване на културните навици на японците.

2. Дубровник

Красив град на Адриатическо море, който разполага с много забележителности. Предлага приятен и релаксиращ престой за туристите.

Посещаван от множество световни звезди, които се радват на красивите плажове, клубове, ресторанти. Струва си да се посети, за да се усети средиземноморската гостоприемност на домакините.

1. Венеция

Градът на вода. Повечето хора се шегуват за сметка на този град и казват, че трябва да се посети по-бързо, преди да се потопи целия. Надяваме се, че тази шега няма да се реализира, тъй като Венеция има какво да предложи. Базиликата Св. Марко, круиз по море, безброй прекрасни мостове, вкусни морски дарове и впечатляваща архитектура. Венеция предлага за всекиго по нещо, което означава, че си струва да се загубиш в него и да се потопиш в пейзажа на този град.

НАИСТИНА СИ СТРУВА ДА ПОСЕТИТЕ НАЙ-КРАСИВИ ГРАДОВЕ, ВСИЧКИТЕ РАЗЛИЧНИ И УНИКАЛНИ, ЗА ДА СЕ ​​УСЕТИТЕ ТЯХНАТА МАГИЯ, КОЯТО ПРИВЛИЧА БЕЗБРОЙ ТУРИСТИ ПО СВЕТА

Източник: e-zdravey.com

Loading...

Виж още публикации на bultimes

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Pineal Gland-третото око

Pineal Gland-третото око   „Дори след десетилетия и столетия проучвания, човешкият мозък
Отидете горе