Чаша Кока кола е шок за организма: Губим минерали, увеличава се кръвното

в Здраве

Чаша кока-кола е равна на 10 лъжички захар.


Когато изпием чаша кока-кола, внасяме 10 чаени лъжички захар в нашия организъм. Но, фосфорната киселина намалява сладкия вкус и затова хората не повръщат.

След двайсетина минути в нашия организъм се случва действие  инсулинова експлозия.

Черният дроб превръща цялата захар от кока-колата в мазнини

На четиридесетата минута се разширяват зениците, увеличава се кръвното налягане, но рецепторите в мозъка са блокирани и затова не се чувстваме замаяни.

Увеличава се производството на допамин, който предизвиква приятно усещане, подобно действие като това на хероина.

Един час след изпиване на чаша кока-кола, фосфорната киселина реагира с калция, магнезия и цинка и предизвиква експлозия в метаболизма.

Увеличава се уринирането, така че калцият, магнезият и цинкът, които са били предназначени за нашето тяло, заедно с електролити на натрия и водата се изхвърлят.

След около два часа хаос в тялото настъпва затихване и започваме да чувстваме липсата на захар.

Тялото няма необходимите минерали за нормалното функциониране, а ние чувстваме безпокойство.

Организмът чувства нужда от кофеин и още повече кока-кола. И ако нашето тяло създава антиоксиданти, те не са достатъчни за борбата със свободните радикали.

Затова, допълнително трябва да се внасят чрез храната. Най-важни антиоксиданти са: селен, витамин Е, витамин С, каротиноиди, полифенол, коензим Q10.

Loading...

Източник: e-zdravey.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Здраве

Отидете горе