У дома

в България

У дома

У дома си нямаме закони, но си имаме съд! Нямаме си у дома закони, но си имаме парламент, в който гласуват закони, но на практика те не се прилагат. У дома политици в затвора няма и затова казвам, че закони няма. Политици в затвора няма, но политически активни хора в затвора има – такива, които са дръзнали да кажат истината как се краде и как се манипулира обществото, такива, които не са искали да работят за мафията, такива, които са искали да променят системата и системата ги е променила. У дома чума няма, но превенция за чума има или как се прави монопол, как можеш да си платиш едно изтребление днес на животни, а утре на техните стопани. У дома е така, искаме да интегрираме ромите, но не интегрираме средата им като гетата са пълни с престъпност, но там Ромските барони си плащат на мафията, а мафията им доставя наркотици, цигари без бандерол и се шири проституция, рекет, кражби и всякакви престъпност, но пък гласуват за правилната партия под строи.

Ред няма по гетата, няма и в страната, но у дома е така. Така е било последните 30 години и кой е виновен, че те грабят и унищожават родината ни или ние, че им позволихме? У дома е така, защото ние сме такива каквито те искат да бъдем – послушни и на колене залисани в ежедневното си оцеляване. Нямаме икономика у дома, но имаме милионери.

Нямаме туристи, но имаме туризъм. Имаме болници, а нямаме здравеопазване у дома. Нямаме мафия, нямаме престъпност, а имаме министерство на всякаквите работи на кратко МВР, което на практика не служи на обществото, а служи на онази мафия, която уж я нямаме. У дома е така – сменят се да седнат едните, но бизнесът и спокойствието на другите е гарантиран. У дома е така – няколко олигарси колят и щавят малкият и среден бизнес, а после нямало икономика, е как да има като няколко човека казват кой, как и къде у дома.

Loading...

У дома е така – няма война, а 50% от населението го няма вече. Така е у дома – имаме си диктатура, но си нямаме диктатор щом всички пак си го избират – пък знае ли човек кой как брой гласовете у дома? У дома е така – на едни Демокрацията им отне много, на други им донесе и защо се оплакват като те едни и същи са – едно котило, а за другите само мъртвило.

От държава на три морета остана една територия на три дерета като някой ще каже, че това е клише, а друг ще каже „време е да изхвърлим боклука от властта“, но на практика пак не е така, защото боклука си живее, а народът като догаряща свещ тлее.

И така отива си една държава и скоро няма да има у дома, а територията ни ще се превърне в дом за други тръни и цветя. У дома е така – както си го направим, но ние нищо не правим, а все търсим с кого да се оправдаем, все другите са ни виновни, все някой ни е крив за това, че нас ни мързи. И така ти допиши как е у дома?

Когато играта на Шах свърши и пешката, и царят се озовавът в една кутия забравени никому ненужни.


Виж още публикации на bultimes

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе