Украинският пилот, когото в Русия обвиняваха за свалянето на малайзийския Боинг, се е самоубил

в Свят

Украинският пилот, когото в Русия обвиняваха за свалянето на малайзийския Боинг, се е самоубил

Украинският пилот Владислав Волошин, когото в Русия обвиняваха, че може да е свалил малайзийския Боинг над Донбас се е самоубил в жилището си в Николаев, съобщават украински и руски медии.
Според Радио Свобода – https://www.svoboda.org/a/29107434.html, той се у застрелял в дома си, където е било и неговото семейство и е починал на път за болницата. В последните месеци той е ръководил предприятието „Николоевски международен аеропорт“.


29-годишният Волошин е биви пилот на щурмови Су-25.
Именно него Москва обвиняваше, че е участвал в атака срещу боинга на малайзийските авиолинии с ракета „въздух-въздух“. Тази версия обаче беше отречена от украински следователи и от холандски разследващи. Те смятат, че самолетът е свален от земята, от противовъздушно оръжие, вероятно от контролирана от проруски части територия. С тази версия обаче не е съгласна Русия.

Волошин е имал 33 бойни полета в Донбас, преди влизането в сила на Минските договорености. През 2014 г. той е бил свален и е катапултирал. Награждаван е с орден „За мъжество“ трета степен, пишат украинските медии –
https://delo.ua/econonomyandpoliticsinukraine/v-nikolaeve-zastrelilsja-geroj-ato-vladislav-voloshin-340293/.

Loading...

Източник: segabg.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Свят

Отидете горе