Това е най-красивият ЗиЛ, който сте виждали

в Любопитно

ЗиЛ-130 е един от най-популярните соц камиони, какъв обаче ще бъде резултатът, ако съветската машина премине през тунинг програма?


Идеята за създаването на ЗиЛ-130 се ражда в средата на 50-те години на миналия век. Производството стартира близо 10 години по-късно и продължава до края на 20-ти век.

Междувременно камионът се доказва със своята надеждност, а от него са произведени 3 380 000 бройки.

ЗиЛ-130 се задвижва от 6,0-литров V8 двигател с мощност от 150 к.с. и 400 Нм въртящ момент. Който се е качвал на тази машина знае, че тя определено ръмжи.

Естествено моделът страда и от типичните за СССР недостатъци – интериорът е изключително спартански, а конструкторите са решили, че щом камионът има седалки, значи са осигурили максимален комфорт.

Изчезващият ЗиЛ-130 обаче си има редица фенове – предимно заради приятният ретро дизайн, така характерен за всички големи машини от средата на ХХ век.

Това е накарало един руснак от Севастопол да тунингова своя самосвал ЗИЛ-ММЗ-4502. Камионът е боядисан с красива синя перлена боя. Монтиран е дори преден ролбар, а някои части са хромирани.

Интериорът също е тунингован, и дори е снабден с механика и волан от Мерцедес, пише „Дир.бг“ Камионът в момента се продава за 11 266 лева.

Източник: retro.bg

Loading...

Виж още публикации на bultimes

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Отидете горе