Тайнствени места по света: Обикновените хора не могат да влязат там

в Любопитно

Светът е пълен с тайни и изключителни места, за които или не знаем, или като на обикновени хора просто ни е забранен достъпът


Носят се слухове, че в Межгорие се намира съкровищницата на Русия

В Межгорие, руски град, се твърди, че има работници, които прекарват деня си на едно от най-тайствените места на тази част от света в планината Ямантау. Американското правителство вече от години изисква от руските власти да кажат какво се случва на тази планина, защото смятат, че се става на въпрос за АЕЦ. В началото на 90-те години на миналия век, американските власти поискаха от руснаците да дадат информация за какво точно става дума, и всеки път получаваха различен отговор: че там се намира руска тайна съкровищница, складове за храни и скривалища на властите в случай на ядрена война.

Ватикански тайни архиви са достъпни, но не всичко и не за всеки

Известно е, че Ватикана има тайни архиви. И въпреки тяхното наименование, Ватикански тайни архиви, те не са тайни и достъпът до тях не е забранен. Всеки може да проучва архивите, но входът е разрешен само за малцина. Можете да прегледате някои архиви, ако попълните молба за достъп и служителите ще ви донесат документа в читалнята.

Публикуван е списък на съдържанието на архива, но мнозина смятат, че в архива се намират много документи, за които обществеността не знае, че съществуват и които биха могли да компрометират католическата църква. Всички обявени публично документи са достъпни за обществеността, като единствено условие е да са по-стари от 75 години. Архивът се съхранява в строго защитени помещения и подземия, които са идеално климатизирани и специално подтотвени за съхранение на документи.

Тайнственият Клуб 33 в Дисниленд

Общоприетото твърдение, че в Дисниленд алкохолът е забранен, не е вярно. Алкохолът е разрешен, но се предлага в извън работно време, т.е. тогава, когато Дисниленд е отворен за частни партита. Въпреки че Дисниленд е увеселителен парк, в него има място, където не всеки може да влезе. Става дума за Клуб 33, частен клуб, чийто абонамент за членове струва 30 хиляди долара, а за членство се чака около 14 години.

Частното московско метро 2

Въпреки че тази информация никога не е потвърдена от властите, има слухове, че паралелно с общественото метро под Москва, има и частно метро. Не става на въпрос за метрото, което могат да използват само богатите жители на този град, а за метрото, което свързва всички институции на държавата. Носят се слухове, че Метро 2, е по-дълго от общественото метро и се намира на дълбочина между 50 и 200 метра. Предполага се, че е строено по време на управлението на Сталин, но и до днес руските власти нито са потвърдили, нито са опровергали тази информация.

Whites Gentleman Club в Англия

Whites Gentleman Club, един от ексклузивните клубове в Англия, е основан през 1693 г. от Франческо Бианка, с идеята да се продава шоколад, но с течение на времето се превръща изключително в частен клуб за богатите. Клубът е известен със своята „книга на залагания“, в която членовете записват своите странни залози. Най-известно залагане е това от 3 000 паунда, за това чия капка вода първа ще падне от прозореца. Този клуб е забранен за жени, а мъжете могат да станат членове, ако за това имат препоръки от двама настоящи члена на клуба.

Източник: e-zdravey.com

Loading...

Виж още публикации на bultimes

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Отидете горе