Силата Ви

в България

Силата Ви

Силата Ви… Учените от няколко години са впечатлени от гражданите, които променят медийната среда в социалните мрежи. Ако сте активни и ще ви забележат в мрежата. Ако сте истински ще Ви оценят в мрежата, а когато имате много фенове и последователи можете да влияете на настроенията на голям кръг от хора наричани таргет, аудитория или фенове. Силата на социалните мрежи е толкова голяма, че тя предопределя и медийната среда на моменти.

 

Правителствата манипулират обществото през така наречените национални медии именно чрез тях те оформят фокусът на внимание на обществото, но социалните мрежи промениха това и сега националните медии следят социалните мрежи и всичко, което се разпали в тях те го взимат като тема и го доработват. Рейтингът е важен, но и фокусът на обществото. Ако малките свободни медии имат достатъчно живи информационни портали могат да възбудят обществен интерес на тема неприятна за правителството и след като тя е пламнала по социалните мрежи националните медии искат или неискат ще я подемът естествено, че ще канализират тази енергия в друга посока или пък ще натиснат службите да се самосезират в зависимост какъв е казуса, но истината е, че това може да тръгне от вас нашите читатели докато си снимате в парка или на улицата докато си поствате това или онова. Ние малките медии променяме средата, променяме фокуса колкото и да не им се иска да съществуваме.

 

Споделянето на онлайн съдържание е неразделна част от съвременния живот наричаме го социално излъчване и то е плод на емоцията на потребителите – нашите читатели. Това е тяхната оценка за един материал било то фалшива или истинска новина важен начинът на една информация как ще бъде поднесен. Гневните информации най-бързо се споделят в мрежата като вирус обхващат целият социум и тогава политици или политолози, или телевизии, или цели правителства влизат в обяснителен режим. Фалшивата новина е тази, която най-грабва фокусът, но тя може да бъде използвана и за добро когато тя привлича фокусът, а в нея има и другата гледна точка – тази забранената от правителствата или от хората дето контролират медийната среда, а там да се крие в нея зрънцето на това, което е тема табу или правителствата цензурират.

 

Силата ви е да сте активни, защото за някой това е загуба на време, за други гражданска позиция, за трети кауза и така нататък като всичко се следи в мрежата и повярвайте ни те знаят всяко движение на мишката ви и какво четете затова, ако искате промяна вие трябва да сте промяната, защото с пасивност нищо няма да се оправи. Силата е във вас, просто трябва да я използвате! И както се казва в една притча „и Господ създаде света и човека от кал и бил доста зает и затова дал на всеки от нас по шепа кал за да изгради своят свят“ като повечето от нас не са щастливи, защото използват калта да я хвърлят по другите, а нека използваме калта за да изградим един по-добър свят заедно.

 

Силата ви е в активността и гражданската ви позиция! Някой ще кажат „ама една птичка пролет не прави“, ние ще му отговорим „да, така е, но един петел цяло село буди“!

Няма да се уморим да го повтаряме! Хора, време е да изхвърлим боклука от властта, време е да си изградим един по-добър свят без тези, които ни ограбиха миналото и ни загробиха бъдещето. Силата е във вас, използвайте я или позорно наведете глава, предавайки род и родина, предавайки себе си и децата си, предавайки собственият си биологичен вид дори!

Виж още публикации на bultimes

 

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе