Румен Радев: ГЕРБ твърдят, че има ръст на икономиката у нас. Защо хората не могат да го усетят?

в България

Румен Радев: ГЕРБ твърдят, че има ръст на икономиката у нас. Защо хората не могат да го усетят?
„Икономиката ни трябва да се преструктурира и затова е време за важни решения, решения със стратегически хоризонт.

За да има ефект днешния форум, трябва да знаем – какво е състоянието на икономиката ни като постижения, като тенденция, какво е нивото ни амбиция, как да постигнем тези цели“, заяви държавният глава Румен Радев по време на кръглата маса „ЗА конкурентоспособна и просперираща българска икономика“, предава репортер на Novini.bg.

„Никоя икономика не може да бъде успешна, ако законодателната, изпълнителната и съдебната власт не създават нужна среда за развитие“, заяви Радев и приветства участието на голяма част от министрите от управляващия кабинет.

Ангел Джамбазки
Ангел Джамбазки
3 ВМРО

„Много е важно да уточним системата си за критерии, с кого и как се сравняваме“, напомни той и добави, че дистанцията между нас и другите държави от ЕС се увеличава.


„Най – вероятно ще чуем да се говори за висок ръст на икономиката, за висок БВП и те ще имат основание, но защо това не може да се усети от гражданите като доходи, като качество на образованието и на здравеопазването“, заяви Румен Радев.

„Икономиката е все по-голям заложник на демографията и това е основен проблем, на който трябва да търсим решение“, каза още държавният глава. / novini.bg

Виж още публикации на bultimes

Loading...

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе