Радев: Избори преди 15 септември няма да са целесъобразни

в България

Радев: Избори преди 15 септември няма да са целесъобразни
По мнение на президента Румен Радев партиите мандатоносители трябва да положат нужните усилия, за да опитат да съставят кабинет в рамките на това Народно събрание.

Не е целесъобразно евентуалните избори да се проведат преди 15 септември, коментира той след срещата на върха на Алианса в Мадрид.

Утре предстои връчването на първия мандат за съставяне на правителство на „Продължаваме промяната“. Държавният глава подчерта, че според него още има шанс за ново правителство в рамките на 47-ото Народно събрание.

„Аз вярвам, че възможностите за ново правителство в този парламент не са изчерпани. Лично според мен ако отидем изобщо на вариант избори, избори преди 15 септември не са целесъобразни.

Важно е да има възможно най-голяма активност“, подчерта Радев, предаде Дарик.

По темата за преждевременния край на консултациите преди утрешното връчване на мандата, държавният глава заяви, че по телефона е било съгласувано удобното за всички страни време за среща.

„Такива консултации бяха направени предходния ден с всички парламентарно представени сили. След това съгласуване бяха изготвени писмата и спрямо предварително подготвения график те бяха изпратени.

Какви са причините тези партии да не се явят на консултации не мога да кажа. Сега е важно партиите да се отнесат отговорно към мандатите, които ще бъдат връчени“, посочи още държавният глава.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv

Последни от България

Отидете горе