Продължава визитата на президента Румен Радев в Република Словения

в Свят

Продължава визитата на президента Румен Радев в Република Словения
Продължава визитата на президента Румен Радев в Република Словения по покана на президента на страната Борут Пахор.

Това съобщиха от Прессекретариата на държавния глава.

Държавният глава Радев и неговата съпруга Десислава Радева бяха посрещнати с официална церемония от президента Борут Пахор и съпругата му Таня Печар. В президентския дворец двамата президенти имаха среща „на четири очи“.


Освен разговорите на държавния глава със словенския президент Борут Пахор, са планирани и срещи с министър-председателя Мариан Шарец, с председателя на парламента Деян Жидан и с кмета на словенската столица Зоран Янкович.

В Търговско-промишлената палата на Словения Румен Радев и Борут Пахор ще открият Словенско-български бизнес форум.

В бизнес делегацията, която придружава президента, са включени редица представители на български компании в областта на информационните технологии, туризма, строителството, хранително-вкусовата промишленост и други, които ще обсъдят със свои партньори от Словения реализацията на общи проекти.

Loading...

В Любляна държавният глава и съпругата му ще присъстват на прием по повод Националния празник на Република България – 3 март, даван от Посолството на Република България в Словения за дипломатическата общност, изтъкнати представители на словенското общество и на българската общност. / epicenter.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Свят

Отидете горе