Президентът Радев пристигна на посещение в Черна гора

в Свят

Президентът Радев пристигна на посещение в Черна гора
Започна официалното посещение на президента Румен Радев в Черна гора.

Българският държавен глава бе посрещнат на летище Подгорица от Рашко Коневич, заместник министър-председател и министър на отбраната.

В Черна гора президентът Румен Радев е придружаван от съпругата си Десислава Радева.

В понеделник ще се състои и официалната церемония по посрещане на българския държавен глава в Черна гора от неговия черногорски колега Мило Джуканович в президентския дворец в историческата столица Цетине.

Румен Радев и Мило Джуканович ще проведат среща „на четири очи“ и ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации, след което ще дадат съвместна пресконференция.

Българският президент ще проведе срещи и с председателя на парламента Даниела Джурович, както и с министър-председателя Дритан Абазович.

По-късно през деня държавният глава ще открие и изложбата „Черна гора и България 1878-1918 г.“, която е съвместен проект на държавните архиви на България и Черна Гора и представя исторически документи за двустранните отношения.Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv

Последни от Свят

Отидете горе