Президентът на САЩ смята, че тя би била “страхотна” като посланик на САЩ в ООН

в Свят

Президентът на САЩ смята, че тя би била “страхотна” като посланик на САЩ в ООН


Президентът Доналд Тръмп обмислял номинацията на дъщеря си за президент на Световната банка, като също така смятал, че тя би била “страхотна” като посланик на САЩ в ООН. Това сподели самият той в интервю за „Атлантик“, предаде БГНЕС.

„Мислех си за Иванка за Световната банка. Тя би била страхотна, защото е много добра с числата. Притежава голямо спокойствие. Виждал съм я под огромно напрежение и натиск. Тя реагира много добре – това обикновено е наследствено”, каза Доналд Тръмп, разкривайки намерението си.
„По природа тя е дипломат. Би била страхотна в ООН“, добави стопанинът на Белия дом.


Тръмп посочва, че, ако беше номинирал дъщеря си, която е негов старши съветник, в обществото “биха казали, че това е непотизъм, въпреки че това няма има нищо общо с непотизма. Но тя би била невероятна”.

В крайна сметка Тръмп определи Кели Найт Крафт, неговия пратеник в Канада, да бъде следващият посланик на САЩ в ООН, а Дейвид Малпас, висш служител в Министерството на финансите на САЩ, стана новият ръководител на Световната банка.

Думата „непотизъм“ е с латински произход и означава раздаване на постове на близки роднини. В Европейския съюз това явление е най-силно разпространено в Гърция, където в продължение на 60 години управляваха три политически династии – Караманлис, Мицотакис и Папандреу.

В крайна сметка оценката която даде Тръмп на Иванка е много висока и можем да очакваме един ден тя оглави някой от най авторитетните световни институции .

Източник: conservatives

Loading...

Виж още публикации на bultimes

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Свят

Отидете горе