Православни войни

в България

Православни войни
Войната в религията никога не спира, тя се води от хилядолетия. В православните храмове често можете да видите Ангели и Архангели с оръжие в ръка и Светци, които убиват дракони и демони. Четем в Библията за Самият Господ Бог, който седи в светлината, а пред него хиляди ангели – войните на вярата. Вярата е силата, която ни съхранява, но за вярата са паднали не един. Православни войни или правото да славим или прави ли са славяните?

Интерпретации много, но както се водят войни там на небето така се водят и на земята и тук в нашето измерение има войни, които се борят за православната вяра. Господ Бог ни е дал правото на свободна воля – да вярваме или не, да вярваме, в която си искаме религия или не, свободната воля и Будният дух са присъщи на силните по дух на нас смътните. Смъртта е преход от един свят към друг, но делата остават като те се хулят или възхваляват. В ерата на безверие войната за вярата не е мит, а реалност и в нея участват не само църковните ордени, но и политиците – хората с влияние и силата да променят средата, да променят света.

Виждали сме и Владимир Путин и Доналд Тръмп да говорят за Господ Бог, защото те знаят за тази война и имат своята роля в нея, но и всеки един от нас е от значение в изборът си на коя страна да застане. Никой не се ражда с религия, а тя се възпитава и всеки един от нас има правото да вярва или не, но на къде сме без вяра? Светът е разделен на два вида – на такива, които вярват в силата и на такива атеисти, които не вярват в нищо. Има една приказка, че когато един самолет пропада в него атеисти няма и всеки започва да се моли. Вярата е с нас в трудните моменти.

Важно е да я има, защото дали вярваш в Господ Бог или Аллах, или Буда няма огромно значение, а важното е да вярваш, че там има една сила, която може да ти даде възмездие за делата както страхът от силата е нужен за моралът и делата ни тук на земята. И когато великите сили воюват, когато великите мъже са на политическата сцена от която зависят региони и милиони съдби трябва да се молим за тях, защото зависим от техните решения. Българи Атанас Стефанов и Борис Анзов подариха на Владимир Путин икона на Българският светия Иван Рилски да брани и закриля Българският и Руският народ!

Виж още публикации на bultimes

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе