По-здрави с колоидно сребро известно като сребърна вода

в Здраве

Колоидното сребро – сребърна вода е мощен природен антибиотик

С много изследвания е потвърдено, че колоидното сребро – сребърна вода, е най-силният известен антисептик, който притежава и свойства на антибиотик и може да стимулира естествената способност на организма за самоизлекуване, което води до създаване на естествен баланс на всички нива.


Алтернативните лекари твърдят, че е колоидното сребро е мощен природен антибиотик, който не е вреден за здравето, а фармацевтичната индустрия отхвърли това още преди 50 години, защото не е достатъчно ефективно и дори опасно за здравето.

Колоидно сребро – кое е истина и кое лъжа?

Антисептичните и антибиотични свойства на среброто са известни още от древността. По времето, когато в света е вилнеела чума е забелязано, че хората, съхраняващи водата в сребърни съдове са били по-малко изложени на риск от това заболяване.
Установено е, че сребърните прибори и съдове, като символ на аристокрацията и благородниците, представляват отлична защита от чести инфекции на храносмилателната система.
Историята, пълна с войни, ни дава много признания на войници, които говорят как значително по-бързо са се възтановили, ако са били лекувани с така наречената сребърна вода. Поради липса на други средства, американските заселници са имали обичай, питейната вода да се стерилизира като в нея са хвърляли сребърен долар.

Не е трудно да се предположи как е възникнал популярният мит, че сребърният куршум убива вампирите. С течение на времето много хора са се уверили в ефективността на колоидното сребро в борбата срещу паразитите, бактериите, вирусите и гъбичките.

Колоидното сребро е най-мощен антисептик

Първото колоидно сребро е произведено през 1924 г. и е било използвано като мощно средство в борбата срещу вирусни и бактериални инфекции. В по-късни изследвания е потвърдено, че колоидното сребро е най-силният известен антисептик, който притежава и свойства на антибиотик. С много изследвания е доказано, че патогенни микроорганизми, включително и тези, които са устойчиви на антибиотици, в присъствието на колоидно сребро не могат да оцелеят повече от шест минути.

Въпреки това фармацевтичната индустрия напълно замени среброто с антибиотици, а от 1999 г. по препоръка на FDA , използването му в САЩ е напълно забранено, под предлог, че може да предизвика аргирия, т.е. сино-сив тен, вследствие на свързване на среброто с пигмент. Става въпрос за козметичен ефект, който няма вредно въздействие върху здравето. Освен това някои наблюдавани случаи на аргирия са вследствие на вземане на течност, която не е правилно приготвена – т.е. не е колоидно сребро. Истината е, че за да забележите първите симптоми на аргирия, трябва да внесете 3,8-6 грама сребро в организма. Тъй като в 1 литър колоидно сребро има около 5 мг сребро, трябва да се изпият поне 600 литра за да се получи сив тен. С други думи, с правилното използване на качествено колоидно сребро е невъзможно да се получи аргирия.

Самолекуване с колоидно сребро – сребърна вода

Много изследвания на уважавани лекари установяват, че колоидното сребро може да стимулира естествената способност на организма за самоизлекуване, което води до създаване на естествен баланс на всички нива в организма. В колоидна форма среброто е нетоксично, не уврежда органите, нито ензимите в тъканите, т.е. няма вредно въздействие.
Освен че се оказало ефективно за лечение на много заболявания, колоидното сребро може да служи и като превантивно средство. Чрез научни изследвания несъмнено е установено, че недостиг на сребро в организма може да попречи за правилното функциониране на имунната система.

Уважавани лекари като д-р Алварес от отдела по дерматология в Университета в Маями, д-р Чуа и м-г Манус от военния център в Хюстън, са доказали, че среброто стимулира възстановяването на тъканите и заздравяване на раните и че притежава отлични регенеративни свойства при лечение на изгаряния.

Робърт О’Бекер, хирург ортопед и университетски преподавател, в 30-годишни изследвания за възможността за възстановяване на костите и тъканите констатирал, че недостигът на сребро в организма значително забавя регенерирането на костите.

Неговите анализи също са установили, че среброто унищожава патогенни микроорганизми, възстановява тъканите и трикратно съкращава времето за зарастване на раните. Между другото, е установено, че сребърните йони стимулират производството на бели кръвни клетки, които помагат на тялото да унищожи раковите клетки.

ЛЕЧЕБНА СИЛА НА КОЛОИДНОТО СРЕБРО

Йонийско-колоидното сребро може да помогне за лечение на много заболявания – респираторни инфекции, проблеми със синусите, кожни заболявания, високо налягане, сърдечно-съдови заболявания, възпаление на венците и афти, възпаление на очите и ечемик, слабо храносмилане, жлъчни и чревни заболявания, хемороиди,алергия и астма, мигрена.
Според много изследвания, колоидното сребро се нарежда и в армията бойци срещу рака. Колоидното сребро омекотява твърдата кожа на стъпалата, унищожава гъбичките, помага срещу мехури, чисти и подобрява тена, подобрява растежа и качеството на косата.

С него можем да победим и прекомерното потене на краката или да го използвате като дезодорант. Можем да го използваме и като средство против сърбеж след ухапвания от насекоми, след бръснене или епилация. Ако го използвате за измиване на плодове или зеленчуци, за 6 минути ще бъдат унищожени всички токсини, с които е пръскано.

Ако се порежем, ще спре кървенето, а ако се изгорим, болката веднага ще намали, а на изгореното място няма да останат мехури. Като цяло, при ежедневна употреба йонийско-колиоидно сребро предотвратява намаляването на имунитета, чисти организма от гъбички и всички отровни вещества, унищожава бактериалните и вирусни инфекции.

Употреба и прилагане на колоидното сребро – сребърна вода

Колоидното сребро може да се приема през устата, да се накапва в носа и в очите, а с помощта на пулверизатор да се нанася на кожата. За профилактика е достатъчно да се изпият 40-50 мл колоидно сребро, разделено в две дози. За лечение на хронични заболявания за дълъг период се пият 50 до 80 мл дневно, разделени в три до четири дози. За лечение на остри състояния (възпаление и др.) се приемат 120 мл дневно на всеки 2-3 часа за период от пет дни, но лечението зависи от вида на заболяването.

Източник: e-zdravey.com

Loading...

Виж още публикации на bultimes

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Здраве

Отидете горе