Побързайте да посетите тези туристически места, скоро ще изчезнат

в Любопитно

Поради глобалното затопляне, както и неразумната човешка дейност, много забележителности по света са застрашени


Климатичните промени, урбанизацията и активната дейност на хората повишават заплахата за животинския и растителния свят на Земята. Много любими туристически места са в опасност.

1. Антарктида

Огромните скали лед бързо се топят, а нивото на водата постепенно се увеличава. Животните губят своето жизнено пространство и са принудени да се махнат оттам.

2. Венеция

Феноменът на постоянното увеличаване на нивото на водата „Acqua Alta“ заплашва този град.

3. Байкал

Индустриализация, пренаселване и свръхулов увеличават дисбаланса в езерото Байкал и заплашват от изчезване на флората и фауната.

4. Мъртво море

Само въпрос на време е Мъртво море да се превърне в една огромна пустиня от сол, твърдят учените. Увеличаването на консумацията на морска вода е причината за спадане на морското равнище всяка година с около един метър.

5. Островите Малдиви

Може би скоро океанът ще изтрие Малдивите от лицето на Земята.

6. Големият бариерен риф, Австралия

Ако искате да се насладите на подводния свят на Големия бариерен риф ще трябва да побързате. Този австралийски рай за гмуркачите се бори за оцеляване. Вече пет процента от коралови рифове са сериозно повредени.

7. Национален парк Килиманджаро

На върха на планината, има сняг на 12 000 години, но поради постоянното повишаване на температурата, снегът на върха се топи и може да остане само спомен.

8. Амазонка

Амазонка е в постоянна опасност заради индустриализацията и климатичните промени.

9. Островите в Северно море

До 50 пъти годишно на островите бушуват бури и те са застрашени от изчезване.

10. Американски Национален парк

Десетки застрашени животински и растителни видове живеят в този парк. Това е най-големият субтропичен парк в САЩ. Наводнения и бури, както и нарастващата урбанизация, заплашват ливадите и блатата с пълно унищожение.

Източник: e-zdravey.com

Loading...

Виж още публикации на bultimes

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Отидете горе