Писмо от Ботев

в България

Писмо от Ботев


Писмо от Христо Ботев получих аз!

Попитайте Цветанов, казва Христо Ботев, кой ни е преследвал – законната Османска власт или Турски заптиета и башибозук със саби дамаскини облети с кърви от децата в Перущица и Батак?


Попитайте Борисов що клани се на Ердоган след като 500 години са ни клали, а сега защо пак политиците ви се държат като турски васали?

Попитайте депутатите ви що мълчат на ДПС пред властта, защо бе хора, защо паметта ни вие забравихте, защо така в плен се оставихте?

Защо разделяте се на християни и мюсюлмани след като една майка Ви е родила, една вода сте пили, един хляб ядете и въздухът е един дето дишате!

Нима слънцето не грее еднакво и за всички Ви, нима не живеете в една страна наречена България! Които иска да е баш Турчин да си ходи в Анадола, а който обаче тука иска да живее – да живее равно с всички хора, един закон, една родина!

Предаден бях от наши хора и вие днес са Ви предали тези тук, които са Ви продали за малко власт и комисионни, продадоха държавните Ви приоритети за АЕЦ и Газопроводи, армията Ви и заводи!

Всичко от Анкара се командва и днес ДПС са гаранта за етническият мир и как така, и все така ГЕРБ са техните еничари гарантиращи уж мира!

Родина мила беше земен рай, а сега народът ти оцелява като в Ада на клисав хляб, вода и молитва, приведени са до нозе с данъци, такси повече от робството, в което ни живяхме!

Макар и ятаганът кървав да бе над нашите глави ние сили намерихме да се борим за свобода и човешки правдини, но ти народе си се предал, прокълнели децата в утробата си неродени един ден да бъдат роби преклонени !

Да бях пак тук, пак бих дръзнал да се боря с боклукът от властта, бих влязъл в боя и пак предаден бих паднал с куршум в гърба, но бих опитал да вдишам свободата!

Не мога да се върна затова ви пиша, не мога с думи да опиша тъгата на хайдутите безчет как гледат вашето бездушие и питат ме „за тази ли България умряхме, на тези ли хора свободата завещахме“?

Кажи ми сестро, какво каза Караджата, на тези ли ние завещахме си страната ?
Време е или да замълчим, ако сте рая безропотна историята да забравим за мъртвите, или добро, или за винаги да замълчим!

Тежко ви тогава и запомнете „приведена глава сабя не я сече“ това и ще ви кажа, защото този, който само във Фейсбук пише той бавно умира, той не милее нито за  род, нито за родина!

Българи, Роми, Цигани, Турци и Арменци бъдете единни и се изправете, и от тиранията се избавете !

Loading...

Виж още публикации на bultimes

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Преди евакуация

Преди евакуация

Преди евакуация Преди евакуация си пробвал всичко за оцеляването си…
Силата Ви

Силата Ви

Силата Ви… Учените от няколко години са впечатлени от гражданите,…
Отидете горе