Най-старата пирамида е построена от извънземните на Балканите?

в Любопитно

Най-голямата и най-старата пирамида в света може би не е в Египет, а на Балканите
Тя е на мястото, където е създадена първата богомилска държава.


Огромната старинна забележителност се намира край град Високо в Босна. Експерти предполагат, че е строена от извънземни, тъй като е направена от материали, непознати на човечеството досега.

Следи от идентични на египетските пирамиди са намерени и на Балканския полуостров
Много експедиции посещават археологически парк „Босненска долина на пирамидите“, за да видят с очите си пирамидата на Слънцето, която е на 12 000 години. Тя е три пъти по-голяма от Хеопсовата пирамида. Открита е през 2005 г. от американския инженер-геолог и археолог Семир Османагич. Скрита под тонове пръст, тя е била пред очите на всички, но пръв Османагич вижда геометрия на хълма до селището Високо. Той е във формата на правилна четириъгълна пирамида.

„Неговото епохално археологическо откритие ще доведе до пренаписване на световната история“, според някои археолози.

Пирамидите в Босна са няколко естествени възвишения в Босна и Херцеговина край град Високо, Зенишко-добойски кантон

Включват така наречените Пирамида на Слънцето и Пирамида на Луната.

Според хипотезата на Семир Османагич представляват древни изкуствени пирамиди. През 2005 година Османагич обявява с шумна медийна кампания, че е открил в един от хълмовете тунели и каменна зидария, но много независими археолози изцяло отхвърлят твърденията му.

„Долината на босненските фараони” се простира като пояс около града, който босненската официална историческа наука смята за важен средновековен център. Пирамидите са затревени и дори слабо застроени хълмове наоколо – от типа на онези, в които са намирани тракийски могили в България и Северна Гърция, но в мащаб поне 50:1. Във вътрешността им, твърди Османагич, система от тунели отвежда към центъра, където са разположени гробници.

Загадката дали извънземни същества са забъркали съвършения бетон, кой точно е построил най-голямата пирамида в света и каква технология е използвал предстои да се разкрие.

Източник: e-zdravey.com

Loading...

Виж още публикации на bultimes

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Отидете горе