Най-луксозният затвор е на остров Bastoy – плаж, плазми, стилни мебели

в Любопитно

Затворът Bastøy (Norwegian: Bastøy landsfengsel) е най-луксозният и най-неохраняваният затвор

Той е разположен на остров Bastøy, Норвегия, на 75 км от Осло.


Един от затворниците, Питър, който излежава 14 годишна присъда заради трафик на наркотици, преди да бъде прехвърлен в Bastoy, осем години е бил в затвор с висока сигурност.

„Тук ни гласуват доверие и ни възпитават в отговорност. Отнасят с нас като към възрастни хора. Тук е все едно да живеете на село в комуна. Всеки трябва да работи. Но имаме и свободно време, така че можем да ходим на риболов или на плажа. Знаем, че сме затворници, но тук се чувстваме като хора“, казва той.

На остров с площ от 2,6 кв. км затворът Bastoy през деня работят 70 затворници, от които 35 са охранители в униформи.

Тяхната основна задача е да броят затворниците.

В затворническите бунгала пребиват по шест затворници. Всеки има своя стая, а останалите помещения – кухните, хол и др. са общи.

Идеята е затворниците да свикнат с живота, който ги очаква, когато излязат от затвора.

Само основното хранене се сервира в трапезарията. Осъдените печелят по шест евро на ден, а на месец получават около 70 евро за храна, т.е. за закуска и вечеря, която закупуват от супермаркета на острова. Голямата част от продуктите, които използват, произвеждат сами.

В затвора има три златни правила: няма насилие, няма алкохол и наркотици няма.

А ние се шегуваме нямат и такива чистачки като нашите !

Loading...

Източник: e-zdravey.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Отидете горе