Мнение за турчина, издигнал огромния трибагреник: Той е по-българин от българите

в България

Мнение за турчина, издигнал огромния трибагреник: Той е по-българин от българите

Огромно българско знаме посреща всеки, който преминава през Околовръстното шосе на София. Трикольорът се вее в частен имот.

В началото на месеца ви показахме как силният вятър в столицата е разкъсал българското знаме. Човекът обаче веднага е подменил трибагреника с нов, научи Sofia24.bg.

Любопитното в случая, че гражданинът, който е поставил огромното знаме в частния си имот, не е българин. Той е сърбин по лична карта, като майка му е сръбкиня, а баща му е турчин.

Гражданинът се казва Исмаил Абазович. Роден е в днешна Черна гора, живял е 40 години в Турция, а след това пренася целия си бизнес в България и днес произвежда и продава еднофамилни къщи, будки и контейнери.

„Аз пристигнах в България, за да учи синът ми тук в университет. Видях, че София е много хубав град и ми беше много мило. Реших да правя някакъв бизнес и като започнах да правя бизнес първото, което реших да направя е едно голямо знаме, каквото не съм виждал на друго място в София“, коментира Исмаил Абазович преди време в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“. Той обясни, че преди 13 години, когато е издигнал пилона за знамето, това му е струвало 8500 евро. А дори не е български гражданин.

Фотосът публикуван в групата „Забелязано в София“ предизвика голям интерес и множество коментари под публикацията:

– Човекът, който е сложил това знаме, не е българин…

– Той е турчин до колкото знам.

– Добре, че е той да сложи българското знаме, че ние обичаме да развяваме чужди.

– А на Софийския университет е под всякаква критика знаменцето. Респект наистина към собственика на фирмата.

– Това знаме е величествено. Браво на човека!

– Той е по-българин от българите, въпреки че не е българин.

– Живее в България от много години… Околовръстния път – София.

– Нещо липсва? А сетих се украинското знаме…

– Прекрасно!

– Много не българи са повече българи от нас.

– В днешно време българите са много повече – украинци, американци, европейци и всякакви други, но не и българи!

– Привлича му клиенти, стана известен с това, имаше репортаж за него по телевизията.

– Пълна глупост за привличането и тем подобни. 17 000 евро струва пилона, 36 метра висок, всяка смяна на знамето е по 1300 лева. По време на вятър и бури го сменя 2 пъти месечно! В спокойно време на 2 месеца веднъж задължително. Размерът на знамето по стандарт 9х36. Разрешение от държавата, за да направи всичко това, което струва още пари.

Всичко е по конституция, включително размери, височина на пилона, ремъци, както и специален плат, за да се вее вълнообразно. Човекът е сърбин по лична карта, но с майка сръбкиня и баща турчин. Да даваш такива пари за привличане не си струва. Прави това, защото забелязва, че никъде няма българско знаме в София.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе